این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۶۱-۶۹
عنوان فارسی
مطالعه سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای دارای مکمل اسیدهای آلی و آنزیم فیتاز
چکیده فارسی مقاله
پژوهشی برای بررسی اثرات استفاده از اسیدهای آلی و آنزیم فیتاز بر سیستم ایمنی و ویژگیهای لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. پژوهش به صورت فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمارآزمایشی، 5 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. جیرههای آزمایشی دارای سرکه طبیعی انگور (صفر و 2 درصد)، اسید سیتریک (صفر و 1 درصد) و آنزیم فیتاز (صفر و 500 واحد فعال آنزیم در هر کیلوگرم از جیره) بودند. تمام پرندگان در روزهای 11 و 23 با استفاده از واکسن لاسوتا علیه بیماری نیوکاسل به روش قطره چشمی واکسینه شدند. به منظور مطالعه سیستم ایمنی در 42 روزگی از دو پرنده از هر تکرار خون گیری انجام شد و پس از جداسازی سرم، با استفاده از تست HI مقدار آنتیبادی بر علیه آنتی ژن ویروس نیوکاسل تعیین شد. همچنین در روز پایانی دوره آزمایشی، یک قطعه خروس از هر تکرار (پنج خروس از هر تیمار) برای ارزیابی وزن اندامهای لنفوییدی و تجزیه لاشه به طور تصادفی انتخاب شده و کشتار شدند. نتایج تجزیه و تحلیل دادههای آماری نشان دادند که وزن نسبی بورس فابرسیوس در اثر استفاده از سرکه، آنزیم فیتاز، اثر متقابل اسید سیتریک با سرکه و نیز اثر متقابل اسید سیتریک و آنزیم فیتاز به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P) همچنین سرکه منجر به افزایش معنیدار وزن نسبی طحال شد (05/0>P). آنزیم فیتاز منجر به افزایش معنیدار چربی محوطه بطنی شد (05/0>P) در حالی که اسید سیتریک و اثر متقابل سرکه و اسید سیتریک چربی محوطه بطنی را به صورت معنیداری کاهش دادند (05/0>P) در مطالعه حاضر وزن نسبی اندامهای داخلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید سیتریک، سرکه، آنزیم فیتاز، سیستم ایمنی، جوجه های گوشتی
عنوان انگلیسی
Study the Immune System and Carcass Characteristics of Broiler Chickens fed with Organic Acids and Phytase Enzyme Supplementation
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted to evaluate the effects of organic acids and phytase enzyme supplementation on immune system and carcass characteristics of broiler chickens. The experiment was done in factorial arrangement 2×2×2 based on completely randomized design with 8 treatments, 5 replicates and 12 chicks in each to 42 d of age. Diets including natural vinegar (0 and 2%), citric acid (0 and 1%) and phytase enzyme (0 and 500 U phytase/kg of feed). All the birds were vaccinated against Newcastle disease by lasota vaccine via aye drop in 11 and 23 days. In order to study the immune system situation, blood samples of two birds of each replicate was taken in 42 day. After serum separation, the IgG of NDV was detected by HI test. One birds of each replicate (five birds of each treatment) randomly selected and were killed to evaluate lymphoid organs weigh and carcass characteristics at 42 day. The analysis of results showed that addition of vinegar and phytase significantly increased the relative weight of bursa (P< 0/05). Interaction effect of citric acid with vinegar and with phytase enzyme significantly increased the relative weight of bursa (P< 0/05) also vinegar significantly increased the relative weight of spleen (P< 0/05). Phytase significantly increased the abdominal fat (P< 0/05) while citric acid and interaction effect of citric acid with vinegar significantly decreased the abdominal fat (P< 0/05). In current study treatments hasn’t any effect on internal organs relative weight (P>0/05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسیبه محمدباقری |
رامین نجفی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-116&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238922.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات