این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۷۹-۸۶
عنوان فارسی
تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده
چکیده فارسی مقاله
استرس اکسیداتیو طی فرآیند انجماد-یخگشایی اسپرم به وجود آمده و باعث کاهش تحرک، زندهمانی، عملکردهای غشایی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و در نهایت باروری سلولهای اسپرم میشود. گیاه مریم گلی سهندی به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و دیترپنهای فنولیک دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر عصاره گیاه مریم گلی سهندی به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد- یخ گشایی شده گاو هلشتاین بود. در این پژوهش از سه رأس گاو هلشتاین دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شده و انزالها به نسبت مساوی برای از بین بردن اثرات فردی دام با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مریم گلی سهندی (صفر، 2، 4، 8، 12، 16 و 20 میلیلیتر در دسی لیتر محلول رقیقکننده) که بر اساس آزمایشات قبلی تعیین سطوح انتخاب شده بودند، به رقیقکننده بر پایه زرده تخم مرغ- سیترات افزوده شد. نمونهها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوتها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. بدنبال یخ گشائی نمونههای منی، پارامترهای تحرک، زندهمانی، یکپارچگی غشاء و پراکسیداسیون چربی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن سطح 2 و 4 میلیلیتر در دسی لیتر عصاره باعث بهبود معنیدار کلیه صفات تحرک و افزودن 4 میلیلیتر در دسی لیتر عصاره این گیاه باعث بهبود معنیدار صفات زندهمانی و یکپارچگی غشایی اسپرمها را بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروههای تیماری شد (05/0P<). افزودن 4 میلیلیتر در دسی لیتر عصاره غلظت مقدار مالون دی آلدهید را نسبت به سایر گروهها کاهش داد، با این وجود تفاوتها از لحاظ آماری معنیدار نبود. همچنین افزودن سطوح 16 و 20 میلیلیتر در دسیلیتر بهطور معنیداری اثر منفی بر تمامی صفات ارزیابی شده داشت (05/0P<).
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Salvia Sahendica Ethanolic Extract as Natural Antioxidant on Quality Parameters of Cryopreserved Holstein Bull Sperm
چکیده انگلیسی مقاله
Oxidative stress during freezing-thawing reduces motility, viability, membrane functions, antioxidant capacity and finally sperm fertility. Salvia sahendica has antioxidant properties due to phenolic, flavonoids, phenolic acids and phenolic diterpenes compounds. The purpose of this study was to investigate the effect of Salvia sahendica extract as a natural antioxidant on quality of frozen-thawed Holstein bull sperms. In this study, semen samples were collected from three Holstein bulls twice a week using artificial vagina and ejaculates were pooled in order to eliminate the individual effects of bulls. Different levels of Salvia sahendica ethanol extract (0, 2, 4, 8, 12, 16 and 20 ml in dl diluent solution) (which determined based on previous tests) were added to diluents based on egg yolk-citrate. Following cooling and equilibration stage of semen samples, the samples were exposed to nitrogen vapor to be frozen and stored in liquid nitrogen until evaluation. Motility, viability, membrane integrity and the lipid peroxidation parameters of the samples were evaluated after thawing. The results of evaluation showed that, the addition of 2 and 4 ml/dl of Salvia sahendica extract improved motility parameters significantly and addition of 4 ml/dl extract improved viability and plasma membrane integrity of sperms significantly process compared to the control group following freeze-thawing process (P < 0.05). Addition of 4 ml/dl extract reduced malondialdehyde concentrations compared to the other groups, however, the differences were not statistically significant. Also, addition of 16 and 20 ml/dl extract had a significantly negative effect on all evaluated traits (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رامین فرهادی |
حسین دقیق کیا | daghigh kia
ایرج اشرفی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-119&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238924.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات