این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۸۷-۹۵

عنوان فارسی تعیین بهترین سطح تغذیه ال-آرژنین در بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجه‌‌های خونی در جوجه‌های گوشتی در دوره های
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر تعیین بهترین سطح تغذیه‌ای ال-آرژنین بر بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه‌ای و فراسنجه‌های خون در جوجه مرغ‌های گوشتی سویه راس 308 در دوره­های آغازین و رشد بود. در این آزمایش تعداد 192 قطعه جنس ماده جوجه گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل 4 تکرار بود. جیره‌های غذایی حاوی 100%، 153%، 168% و 183% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 24 روزگی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب، نمونه‌های خون از هر کدام جمع‌آوری شده و کشتار شدند تا صفات لاشه مورد اندازه‌گیری قرار گیرند. نتایج نشان دادند که جیره‌های غذایی آرژنین اثر معنی‌دار (05/0P<) افزاینده بر وزن بدن، بازده لاشه، تولید ماهیچه و رشد روده کوچک و اثر کاهنده بر وزن چربی شکمی داشت. مکمل آرژنین غلظت‌ پلاسمایی تری‌یدوتیرونین و تیروکسین را افزایش (05/0P<) و غلظت‌های پلاسمایی تری‌گلیسرید و اوره را کاهش (05/0P<) داد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف میزان 168% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد و صفات لاشه داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرژنین، عملکرد رشد، صفات لاشه، فراسنجه‌های خونی، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Determination of the Best Dietary Level of L-Arginine on Improving Growth Performance, Carcass Traits and Blood Parameters in Broiler Chickens in the Starter and Grower Periods
چکیده انگلیسی مقاله The objective of the present study was to determine the best dietary level of L-arginine on the growth performance, carcass traits, and blood parameters of female Ross broiler chickens in the starter and grower periods. In this experiment, 192 day old female Ross broiler chicks were fed with 4 dietary treatments in a completely randomized design, in which each dietary treatment included 4 replications. Dietary treatments included 100%, 153%, 168% and 183% of digestible arginine, based on the Ross catalogue recommendation, and were fed from day 1 to 24. At the end of experiment, three chickens per replication were selected randomly, blood samples were collected from each, and they were slaughtered in order to measure carcass traits. The results showed that dietary arginine treatments had a significant (P< 0.05) increasing effect on body weight, carcass efficiency, muscle yield, and growth of small intestine and decreasing effect on abdominal fat weight. Arginine supplementation increased (P< 0.05) plasma concentrations of triiodothyronine and thyroxin, but reduced (P< 0.05) plasma concentrations of triglyceride and urea. According to the results of this study, consumption level of 168% digestible arginine, based on the Ross catalogue recommendation, had the best results on growth improvement and carcass traits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زربخت انصاری پیرسرایی | ansari pirsaraei


مرضیه ابراهیمی |


احمد زارع شحنه | zare shahneh


محمود شیوازاد |


مجید تبیانیان |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-120&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238925.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات