این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۱۱۵-۱۲۲

عنوان فارسی تعیین ترکیبات شیمیایی، گوارش پذیری و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین دانه جو جوانه زده سه روزه
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین گوارش­پذیری نسبت­های مختلف ­جو جوانه­زده از 16 رأس گوسفند نر بالغ نژاد افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (صفر، 15، 30 و 45 درصد استفاده در جیره) در 4 تکرار استفاده شد. اندازه­گیری فراسنجه­های تجزیه­پذیری ماده خشک و پروتئین خام جو جوانه­زده با سه رأس گاو نر تالشی فیستوله­گذاری شده انجام شد. میانگین و انحراف معیار ترکیبات شیمیایی جو جوانه­زده (سه روزه) شامل: ماده خشک، پروتئین­خام، خاکستر­خام، چربی­خام، الیاف­ نامحلول در شوینده­خنثی، نشاسته، قند­ محلول، کلسیم و فسفر به ترتیب: 005/0±63/52، 58/0±31/10، 25/0±53/2، 15/0±78/2، 53/0±11/20، 47/1±77/44، 95/0±35/17، 006/0±096/0 و 004/0±402/0 درصد در ماده خشک و انرژی خام، 102±4296 مگاکالری در کیلوگرم بود. در مقایسه با دانه جو، پروتئین­خام، چربی­خام، ماده آلی، قند محلول و انرژی­خام افزایش نشان داد. میانگین گوارش­پذیری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین­خام، انرژی­خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی جو جوانه­زده، با استفاده از روش تفاوت به ترتیب 08/75، 95/81، 75/66،62/77، 03/54 درصد و انرژی قابل هضم، 34/3 مگاکالری درگرم بود و گوارش­پذیری فیبر نامحلول در شوینده خنثی، انرژی خام و انرژی قابل هضم افزایش یافت. فراسنجه­های تجزیه­پذیری جو جوانه­زده برای بخش سریع تجزیه، کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه­پذیری ماده خشک به ترتیب، 19/35، 32/51 و 62/24درصد در ساعت بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of Chemical Composition, Digestibility and Dry Matter and Protein Degradability Parameters of Three-Days Sprouted Barley
چکیده انگلیسی مقاله In order to determine the digestibility of different levels of Sprouted Barley (SB) (0, 15, 30 and 45%), 16 adult male sheep by completely randomized design with 4 treatments and 4 replications, were used. Measuring of dry matter and protein degradability parameters of the SB was achieved from 3 rumen cannulated Taleshi breed bulls. The mean and standard deviation of chemical composition of SB including dry matter, crud protein, crude ash, crude fat, neutral detergent fiber, starch, soluble carbohydrates, Ca and P were 52.63±0.005, 10.31±0.58, 2.53±0.25, 2.78±0.15, 20.11±0.53, 44.77±1.47, 17.35±0.95, 0.096±0.006 and 0.402±0.004 % in DM, respectively. In addition, the Gross Energy was obtained 4296±102 Mcal/g. The mean of CP, CF, OM, soluble carbohydrates and GE for SB were significantly higher than barley grain (P< 0.05). The mean of digestibility of DM, OM, CP, GE, NDF and DE for germinated barley obtained using difference procedure were 75.08, 81.95, 62.75, 77.66, 54.03 % and 3.34 Mcal/gr, respectively. Digestibility of NDF, GE and DE were increased (P< 0.05). The degradable parameters of germinated barely for rapidly degradable fraction (a), slowly degradable fraction (b), rate of degradation (c) for dray matter were 35.19, 51.32 and 24.62 percent per hour.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ایوب ویسی |


احمد افضل زاده |


حسن فضایلی |


محمدعلی نوروزیان | mohammad ali


حسن بانه |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-123&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238928.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات