این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۱۲۳-۱۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثرسطوح مخمر ساکارومایسزسرویزیه و ملاس برارزش تغذیه ای و تجزیه پذیری آتریپلکس لنتی فورمیس (Atriplex. lentiformis) سیلو شده به روش کیسه های نایلونی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مخمر و ملاس روی ترکیبات شیمیایی، ارزش تغذیهای و قابلیت هضم آتریپلکس لنتی فورمیس سیلو شده بود. مخمر، در سطوح صفر (شاهد)، 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم ماده خشک و ملاس در سه سطح، صفر (شاهد)، 10 درصد و 15 درصد به آتریپلکس اضافه شده و سیلو شدند. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. ماده خشک، ماده آلی، خاکسترخام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، چربی خام، پروتئین خام و کربوهیدراتهای محلول تعیین شد. برای تعیین قابلیت هضم ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه، از دو راس گاو نر سیستانی فیستولهدار استفاده شد. سطح 5/2 و 5 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک و کاهش کربوهیدرات محلول شد ولی تأثیر چندانی بر تجزیه دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز نداشتند. در مقابل، سطح 10 و 15 درصد ملاس باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی شد و از طرفی ماده خشک و کربوهیدرات محلول را افزایش داد. سطوح 5/2 گرم مخمر و 10 درصد ملاس بیشترین تجزیهپذیری ماده خشک را نشان دادند و تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشتند. مخمر و ملاس تا حدودی میتوانند ارزش تغذیهای آتریپلکس لنتی فورمیس را بهبود دهند اما اثر ملاس روی تجزیهپذیری و ارزش تغذیهای آتریپلکس رضایت بخشتر از اثر مخمر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Yeast (Saccaromyses Cerveasia) and Molasses on the Digestibility of Atriplex Lentiformis with Method in Situ
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this research was to evaluate the effects of different levels of yeast Saccaromyses Cerveasia and molasses on chemical composition, nutritive value and degradability of Artiplex lentiformis silage. The levels of yeast Saccaromyses Cerveasia include: 0, 2.5 and 5 g/kg dry matter and levels of molasses include: 0, 10 and 15 precent were that added to Atriplex lentiformis silage. The experiment was conducted the factorial method 3 × 3 on based a completely randomized design. The chemical composition were include: dry matter (DM), organic matter (OM), aSh, neutral detrjent fibr (NDF), acid deterjent fibr (ADF), ether extract (EE), crude protein (CP) and water soluble carbohydrate (WSC). degradation percent dry matter of samples was detemned by in situ technique with using two ruminal fistulated sistani steers. Test results showed that levels of 2.5 and 5 g/kg yeast significantly increased dry matter and decreased water soluble carbohydrate But had no the disarable effect on neutral detrjent fibr (NDF) and acid deterjent fibr (ADF). In contrast, levels 10 and 15 percent molasses reduced the neutral detrjent fibr (NDF), acid deterjent fibr (ADF) and was increased dry matter content and water soluble carbohydrate levels of 2.5 g/kg yeast and %10 molasses were showed the highest amount digradibility dry matter and no significant difference with control. The results of this research showed that yeast Saccaromyses Cerveasia and molasses can somewhat improve the nutrition value Atriplex lentiformis silage but the effect of molasses on the degradation and nutritive value of Atriplex lentiformis was more beter than yeast Saccaromyses Cerveasia.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نرجس نقابی |
قاسم جلیلوند |
مصطفی یوسف الهی | yousef elahi
کمال شجاعیان |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-124&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238929.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات