این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۱۳۱-۱۳۸

عنوان فارسی تعیین ارزش تغذیه ای و تاثیر سطوح مختلف کشت مخلوط ماشک- جو جیره بر عملکرد پرواری بره های نر مغانی
چکیده فارسی مقاله به­منظور تعیین ارزش تغذیه­ای و تاثیر سطوح مختلف کشت مخلوط ماشک- جو جیره بر عملکرد پرواری، فراسنجه­های خونی، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و ارزیابی اقتصادی جیره­های آزمایشی از 16 رأس بره پرواری مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی به مدت 75 روز استفاده شدند. جیره­های غذایی شامل 1) جیره پایه بدون کشت مخلوط ماشک- جو، 2) جیره حاوی 33 درصد کشت مخلوط ماشک- جو با یونجه خشک، 3) جیره حاوی 66 درصد کشت مخلوط ماشک- جو با یونجه خشک و 4) جیره حاوی 100 درصد کشت مخلوط ماشک- جو بود. مقدار انرژی قابل متابولیسم کشت مخلوط ماشک- جو با استفاده از داده­های آزمون تولید گاز، 64/2 مگاکالری بر کیلوگرم برآورد شد. جیره­های آزمایشی اثر معنی­داری بر تغییر وزن بره­ها، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی داشت. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و پروتئین خام نیز بطور معنی­داری تحت تاثیر جیره­های آزمایشی قرار گرفت. جیره­های آزمایشی اثر معنی­داری بر غلظت گلوکز خون بره­ها داشت (002/0=P). بر اساس نتایج به دست آمده جایگزینی علوفه کشت مخلوط ماشک- جو به میزان 33 درصد با بخش علوفه­ای و کنسانتره­ای جیره متوازن بر اساس احتیاجات مواد مغذی دام، قابل توصیه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماشک- جو، عملکرد پروار، نژاد مغانی، فراسنجه های خونی

عنوان انگلیسی Determination of Nutritive Value and Feeding Different Levels of Vetch-Barley Mixed Culture on Fattening Performance of Moghani Male Lamb
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was the determination of nutritive value and feeding different levels of vetch-barley mixed culture on fattening performance, blood metabolites and apparent nutrient digestibility of Moghani male lamb. This experiment was performed by using 16 Moghani male lambs in a complete randomized design with 4 experimental diets during 75 days. Dietary treatments were: 1) control diet without vicia-barly mixed culture, 2) diet with 33 percent vicia-barly mixed culture, 3) diet with 66 percent vicia-barly mixed culture and 4) diet with 100 percent vicia-barly mixed culture. The metabolizable energy content of vicia-barly was estimated 2.64 Mcal/kg by gas test data. The experimental diets had a significant effect on weight change, daily weight gain and feed conversion ratio. Apparent digestibility of DM and CP was significantly affected by experimental diets. Experimental diets had a significant effect on plasma glucose concentration (P=0.002). Based on obtained results, replacing vicia-barley mixed culture up to 33 percent of lamb fattening diets with forage and concentrate portion of diets with balancing it according to nutrients requirements of animals is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزاد میرزایی آقجه قشلاق | mirzaei aghjehgheshlagh


حسین عبدی بنمار | abdi benemar



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-125&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238930.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات