این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۲۸-۳۴

عنوان فارسی تاثیر پودر فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه‌های گوشتی سویه کاب (جنس نر)
چکیده فارسی مقاله به­منظور بررسی تاثیر پودرهای فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه­های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 448 قطعه جوجه نر گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 بر پایه طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل (2×2×2) با 8 تیمار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1 (شاهد)، تیمار 2 (پودر فلفل سیاه)، تیمار 3 (پودر زرد چوبه)، تیمار 4 (پودر سیر)، تیمار5 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه)، تیمار 6 (پودر فلفل سیاه و پودر سیر)، تیمار7 (پودر زردچوبه و پودر سیر) و تیمار 8 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه و پودر سیر) بود. هر تیمار آزمایشی دارای 4 تکرار و تعداد 14 قطعه جوجه بود. در این آزمایش از هر واحد آزمایشی ازتعداد دو قطعه جوجه در 28 روزگی خونگیری به عمل آمد و یک هفته بعد در 35 روزگی نیز ازهمان دو قطعه مجددأ خونگیری انجام و جهت سنجش تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل به آزمایشگاه ارسال گردید. مقایسه میانگین تیتر آنتی بادی نیوکاسل قبل و بعد از واکسیناسیون نشان داد که با مصرف افزود­نی­ها به­صورت جداگانه اختلاف معنی­دار بین تیمارها مشاهده می­شود. ولی با مصرف کردن افزودنی­ها به­صورت توام اختلاف معنی­داری بین تیمار­ها مشاهده نشد. در پایان آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه گوشتی کشتار و طحال آنها وزن­کشی گردید که نتایج نشان می­دهد با مصرف افزود­نی­ها به­صورت انفرادی اختلاف معنی­داری در وزن نسبی طحال در بین تیمارها مشاهده نشد. ولی مصرف کردن هر سه افزودنی به­صورت توام، اختلاف معنی­دار درتیمار 8 درمقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. نتایج بررسی صفت مصرف خوراک نیز در کل دوره نشان­دهنده اختلاف معنی­دار­ی بین تیمار 5 و تیمار 7 می­باشد. همچنین در بررسی صفات افزایش وزن و ضریب تبدیل در کل دوره تفاوت معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد. بنابراین مصرف نمودن افزودنی­ها به­صورت توأم می­توانند روی صفت مصرف خوراک و همچنین وزن نسبی طحال اثر مثبتی نشان دهند. ولی درخصوص تیتر نیوکاسل فقط در مرحله قبل از واکسیناسیون موجب بهبود تیتر نیو کاسل می­گردند. همچنین مصرف پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه به­صورت مجزا بعد از واکسیناسیون و قبل از واکسیناسیون تأثیر مثبتی روی تیتر نیو­کاسل نشان دادند و پودر سیر تأثیری در این مورد نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پودرزردچوبه، پودرسیر، پودرفلفل سیاه، عملکرد، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effect of Black Pepper, Garlic and Turmeric Powders on Performance and Antibody Titer Against Newcastle Disease Virus of Coob 500 Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted in order to investigate the effect of black pepper, garlic and turmeric powders on performance and antibody titer against Newcastle virus of broiler chickens using 448 Cobb 500 one day broiler chickens including male and female with 8 treatments in a factorial arrangement (2×2×2). Experimental treatments consisted of T1 (as control), T2 (black pepper powder), T3 (turmeric powder), T4 (garlic powder), T5 (black pepper and turmeric powders), T6 (black pepper and garlic powders), T7 (turmeric and garlic powders), T8 (black pepper, garlic and turmeric powders). Each treatment had 4 replicates and 14 chickens per replicat. In this experiment, two blood samples were collected from each replicate at 28 day-old birds. One week later the same pieces of chickens were bled when they were 35 days old and the sample was sent to the laboratory in order to measure antibody titer against Newcastle virus. As the mean of Newcastle antibody titer before and after vaccination was compared, a significant difference between treatments was appeared when they feed additives separately . However no significant difference was revealed between treatments when the additives were added simultaneously . At the end of trial, two broiler̛s were slaughtered and spleen of chickens from each treatment were weighed. So, the results showed that there was a meaningful difference among treatments in spleen's relative weight when feeding additives individually. But in the case of feeding with all three additives simultaneously , there was a significant difference between treatment 8 and control group . Evaluation of the results for feeding intake during whole period indicated a meaningful difference between treatment 5 and treatment 7. No significant difference was observed between treatments for weight gain and conversion ratio during whole period of the experiment. So, the use of additives simultaneously can positively affect on both the relative weight of spleen and feed intake, but for Newcastle titer, the additives can improve Newcastle titer only before vaccination. Also consuming black pepper powder and turmeric powder separately after and before vaccination, influenced positively on Newcastle titer, but garlic powder had no effect in this case.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهروز آقایاری فر |


نیما ایلا |


بهزاد همتی |


محمدحسین نعمتی | mohammad hossein



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-98&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238940.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات