این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۳۵-۴۳

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به­منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی، آزمایشی روی264 قطعه جوجه­گوشتی سویه تجاری کاب 500 به انجام رسید. این تحقیق به­صورت آزمایشات فاکتوریل 2×4 با 8 تیمار و 3 تکرار و 11 قطعه جوجه­ گوشتی در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی به­صورت چهار سطح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا (صفر، 25، 50 و 75 درصد) با کنجاله سویا و دو سطح مکمل ویتامین E (42 و 75 واحد بین­المللی درکیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که اثرات سطوح مختلف­ جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا بر صفات مربوط به عملکرد مانند مصرف خوراک، افزایش­ وزن (35 روزگی)، ضریب تبدیل غذایی و برخی­خصوصیات لاشه (درصد وزن سینه، ران و کبد) معنی­دار نبود (05/0P). همچنین اثر جایگزینی دانه کامل سویا با کنجاله­ سویا بر وزن پانکراس معنی­دار بود (05/0>P) به­طوریکه با افزایش سطح جایگزینی، وزن پانکراس افزایش یافت. اثر ویتامین E بر تمام صفات مربوط به عملکرد معنی­دار (05/0>P) ولی بر هیچ ­یک از صفات مربوط به لاشه معنی­دار نبود (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه کامل سویا، اکسترود، ویتامین E، عملکرد، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effects of Different Levels of Substitution of Extruded Soybean with Soybean Meal and Vitamin E Supplementation on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted with 264 Cobb 500 day-old chicks in order to study the effect of different substitution levels of soybean meal (SBM) with extruded soybean (ESB) and vitamin E supplement on performance and carcass characteristics of broiler chicks. This study was conducted in a 4×2 factorial arrangement with 8 treatment and 3 replicates of 11 broiler chicks per each replicate in a completely randomized design. The experimental treatments were four substitution levels of SBM (0, 25, 50 and 75 percent) with ESB and two levels of vitamin E supplementation (42 and 75 IU/kg of diet). Results showed the effects of different substitution levels of SBM with ESB on production traits like feed intake, weight gain and feed conversion ratio as well as some carcass characteristics (breast muscle, thighs and liver as a percentage of live weight) was not significant. A significant interaction effect was found between levels of SBM substitution with ESB and vitamin E on weight gain at 42 days of age (P< 0.05). Effects of substitution of SBM with ESB on percentage of pancreas weight was significant (P< 0.05) as with increasing substitution levels the pancreas weight also increased. Effects of vitamin E on all the traits was significant (P< 0.05) but carcass traits was not significantly affected by vitamin E levels (P>0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Whole soybean, Extrud,Vitamin E, Performance, Broiler

نویسندگان مقاله محمد مرادی |


شهریار مقصودلو |


فرامرز رستمی |


یوسف مصطفی لو |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-99&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238941.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات