این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۴۴-۵۰
عنوان فارسی
پاسخ ایمنی هومورال و سلولی جوجههای گوشتی تحت تنش سرمایی به ویتامین E و کوآنزیم Q۱۰
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی نقش آنتی اکسیدانی ویتامین E و کوآنزیم Q10 بر ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش سرمایی، 500 قطعه جوجه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار، در 25 واحد آزمایشی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: گروه کنترل مثبت (شرایط عادی پرورش، بدون دریافت آنتی اکسیدان)، گروه کنترل منفی (تنش سرمایی، بدون دریافت آنتیاکسیدان)، گروههای دریافتکننده ویتامین E (150 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، کوآنزیم Q10 (40 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و مخلوط E+Q10 در شرایط تنش سرمایی. از روز 15 دوره پرورش دمای سالن برای اعمال تنش سرمایی به 15 درجه سانتیگراد کاهش و تا پایان دوره پرورش ثابت نگه داشته شد. نتایج نشان داد که وزن نسبی طحال در نتیجه تنش کاهش یافت و استفاده از آنتی اکسیدانها باعث بهبود وزن نسبی آن شد. وزن نسبی بورس در نتیجه تنش سرمایی افزایش معنیدار داشت (01/0 p< ). تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی از نظر فراسنجههای مربوط به گلبولهای سفید، تیتر واکسنها و تزریق SRBC مشاهده نشد (05/0 p> ). نتایج مربوط به تست پاسخ زیر جلدی به فایتوهماگلوتینین (01/0 p< ) و تکثیر لنفوسیتهای T در شرایط آزمایشگاهی (05/0 p< ) معنیدار بود و استفاده از آنتی اکسیدانها در شرایط تنش سرمایی باعث بهبود پاسخ ایمنی سلولی شد. کاهش درصد تلفات در نتیجه استفاده از آنتی اکسیدآنها به خصوص Q10 تحت شرایط تنش سرمایی مشاهده شد. نتیجه گرفته شد که مصرف آنتی اکسیدانها در شرایط تنش سرمایی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی سلولی شده و تلفات جوجهها را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین E، کوانزیم Q10، تنش سرمایی، ایمنی، جوجههای گوشتی
عنوان انگلیسی
Humeral and Cellular Immunity Response of Broiler Under Cold Stress Condition to Vitamin E and Coenzyme Q10
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was designed to determine the role of vitamin E and coenzyme Q10 antioxidant on immunity of broilers in cold stress conditions. For this purpose, 500 male chicks in a completely randomized design with 5 treatments, 5 replicates and 20 chicks in each replicate were tested in 25 experimental units. Treatments were: positive control (normal conditions growth without antioxidants), negative control (cold stress without antioxidants), vitamin E (150 mg/kg diet), Q10 (40 mg/kg diet) and E+Q10 (cold stress associated with antioxidants). Temperature was fixed at 15oC from day 15 until the end pf experimnt. Results showed that the relative weight of spleen decreased in cold stress condition and using of antioxidants improve its relative weight. The relative weight of bursa was increased in cold stress condition (p< 0.01). There was no significant difference between treatments in white blood cell parameters, vaccines titer and injecting SRBC showed no significant differences between experimental groups (p>0.05). Results showed that coetaneous basophile Hypersensitivity response to phytohemaglutinin (p< 0.01) and proliferation in vitro T cell-mediated immunity (p< 0.05) were significant and the use of antioxidants under cold conditions improves cell-mediated immune response. The use of antioxidants especially Q10 under cold stress conditions decreased mortality. The use of antioxidants in cold stress condition improves cell-mediate immune system and decrease mortality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vitamin E, Coenzyme Q10, Cold stress, Immunity, Broiler
نویسندگان مقاله
محمد حسین نعمتی | mohammad hossein
محمدحسین شهیر | mohammad hossein
محمدطاهر هرکی نژاد | mohammad taher
هوشنگ لطف الهیان |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-100&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238942.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات