این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۵۱-۵۹
عنوان فارسی
تاثیر عصاره الکلی استویا (Stevia rebaudiana) بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره الکلی گیاه استویا بر عملکرد و سیستم ایمنی هومورال جوجههای گوشتی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یکروزه از سویه تجاری راس 308 با استفاده از طرح کاملاٌ تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شدند. به آب مصرفی تیمارها بهترتیب مقادیر صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلیلیتر عصاره الکلی برگ استویا در هر لیتر، از روز 3 تا 42 پرورش افزوده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی و نسبت اجزای لاشه به وزن زنده اندازهگیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازهگیری عیار آنتیبادی سرم در روزهای 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق عضلانی 1/0 میلیلیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC ) در روزهای 12 و 29 پرورش تعیین شد. جوجهها واکسن نیوکاسل را در 1 ، 6، 18 و 29 روزگی دریافت کردند و در 42 روزگی عیار آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل با روش HI تعیین شد. نتایج نشان داد که عصاره الکلی استویا تأثیر معنیداری بر عملکرد تولیدی نداشت (05/0< P ). همه تیمارهای دریافت کننده عصاره استویا باعث افزایش عیار آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل شدند (05/0> P ).تیمارهای دریافت کننده 5/1 و 2 میلیلیتر عصاره، نسبت به تیمار شاهد عیار آنتیبادی بیشتری علیه SRBC داشتند (05/0> P ).در شرایط این تحقیق عصاره الکلی برگ استویا تأثیر معنیداری بر عملکرد تولیدی جوجهها نداشت ولی پاسخهای ایمنی هومورال را بهبود بخشید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استویا، عملکرد، ایمنی هومورال، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
Effect of Stevia (Stevia Rebaudiana) Alcoholic Extract on Performance and Humoral Immunity Response in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to survey the effects of different levels of Stevia alcoholic extract on performance and humoral immune system of broilers. Two hundred one-day chicks (Ross 308) were studied in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replications and 10 chicks per replicate. The treatment groups received 0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 mL/L of Stevia extract, in drinking water, during days 3 to 42. Daily feed intake, daily body weight gain, feed conversion ratio and carcass characteristics were measured. The birds were immunized by sheep red blood cell (SRBC) on days 12 and 29 of age and serum antibody levels produced in response to SRBC were measured on days 28, 35 and 42. Newcastle vaccine was given on days 1, 6, 18 and 29 to chicks and blood samples were collected at 42d. Antibody titer against Newcastle virus was determined by the HI method. Result indicated that Stevia alcoholic extract hadn’t any significant effect on performance (P>0.05). All experimental groups increased antibody titer against Newcastle virus (P< 0.05). Consumption of 1.5 and 2 mL Stevia extract increased anti SRBC titers (P< 0.05). It is concluded that Stevia alcoholic extract had no significant effect on performance, but improved humoral immunity of broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا بشارتی |
مهرداد محمدی |
محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr
یوسف حمید اوغلی | y hamidoghli
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-101&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238943.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات