این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۵۱-۵۹

عنوان فارسی تاثیر عصاره الکلی استویا (Stevia rebaudiana) بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره الکلی گیاه استویا بر عملکرد و سیستم ایمنی هومورال جوجه­های گوشتی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه از سویه تجاری راس 308 با استفاده از طرح کاملاٌ تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شدند. به آب مصرفی تیمارها به­­ترتیب مقادیر صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره الکلی برگ استویا در هر لیتر، از روز 3 تا 42 پرورش افزوده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی و نسبت اجزای لاشه به وزن زنده اندازه­گیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازه­گیری عیار آنتی­بادی سرم در روزهای 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق عضلانی 1/0 میلی­لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC ) در روزهای 12 و 29 پرورش تعیین شد. جوجه­ها واکسن نیوکاسل را در 1 ، 6، 18 و 29 روزگی دریافت کردند و در 42 روزگی عیار آنتی­بادی علیه ویروس نیوکاسل با روش HI تعیین شد. نتایج نشان داد که عصاره الکلی استویا تأثیر معنی­داری بر عملکرد تولیدی نداشت (05/0< P ). همه تیمارهای دریافت کننده عصاره استویا باعث افزایش عیار آنتی­بادی علیه ویروس نیوکاسل شدند (05/0> P ).تیمارهای دریافت کننده 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره، نسبت به تیمار شاهد عیار آنتی­بادی بیش­تری علیه SRBC داشتند (05/0> P ).در شرایط این تحقیق عصاره الکلی برگ استویا تأثیر معنی­داری بر عملکرد تولیدی جوجه­ها نداشت ولی پاسخ­های ایمنی هومورال را بهبود بخشید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استویا، عملکرد، ایمنی هومورال، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effect of Stevia (Stevia Rebaudiana) Alcoholic Extract on Performance and Humoral Immunity Response in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to survey the effects of different levels of Stevia alcoholic extract on performance and humoral immune system of broilers. Two hundred one-day chicks (Ross 308) were studied in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replications and 10 chicks per replicate. The treatment groups received 0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 mL/L of Stevia extract, in drinking water, during days 3 to 42. Daily feed intake, daily body weight gain, feed conversion ratio and carcass characteristics were measured. The birds were immunized by sheep red blood cell (SRBC) on days 12 and 29 of age and serum antibody levels produced in response to SRBC were measured on days 28, 35 and 42. Newcastle vaccine was given on days 1, 6, 18 and 29 to chicks and blood samples were collected at 42d. Antibody titer against Newcastle virus was determined by the HI method. Result indicated that Stevia alcoholic extract hadn’t any significant effect on performance (P>0.05). All experimental groups increased antibody titer against Newcastle virus (P< 0.05). Consumption of 1.5 and 2 mL Stevia extract increased anti SRBC titers (P< 0.05). It is concluded that Stevia alcoholic extract had no significant effect on performance, but improved humoral immunity of broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا بشارتی |


مهرداد محمدی |


محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr


یوسف حمید اوغلی | y hamidoghli



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-101&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238943.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات