این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۶۰-۷۰
عنوان فارسی
مقایسه اولین فایتاز ایرانی با نوع مشابه وارداتی بر عملکرد، فراسنجههای خون و قابلیت هضم در جوجه گوشتی نر تغذیه شده با سطوح مختلف فسفر
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر دو نوع مکمل فایتاز بر عملکرد، فراسنجههای خونی و قابلیت هضم جوجههای گوشتی نر تغذیه شده با دو سطح مختلف فسفر، 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل در 12 تیمار (4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارها شامل 3 سطح فایتاز (صفر، 500 و 750 واحد فایتاز در کیلوگرم)، دو سطح فسفر (فسفر متداول و 20% فسفر متداول) و دو نوع آنزیم (ایرانی و وارداتی) بود که برای مدت 45 روز به جوجههای داده شدند. نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد که مکمل فایتاز باعث بهبود مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و قابلیت هضم فسفر و چربی شد (05/0> P )، همچنین افزودن فایتاز به جیره باعث افزایش وزن نسبی قلب، پانکراس، سینه، ران، طحال و درصد لاشه شد (05/0> P ). از طرفی نتایج مشخص کرد که افزایش غلظت فسفر جیره باعث افزایش فسفر و کاهش کلسیم خون و همچنین افزایش قابلیت هضم ظاهری فسفر (05/0> P ) و کاهش قابلیت هضم ظاهری چربی و اسید آمینه شد (05/0> P ). بنابراین با توجه به صفات اندازهگیری شده تفاوتی بین مصرف آنزیم فایتاز ایرانی و خارجی مشاهده نشد و سطح 750 واحد فایتاز در کیلوگرم جیره باعث افزایش صفات عملکری و قابلیت هضم فسفر و چربی در جوجه گوشتی شد، همچنین مکمل فایتاز نتوانست اثرات تیمار با سطوح فسفر کم را جبران کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فایتاز، عملکرد، قابلیت هضم، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
A Comparison Between the First Iranian Commercial Phytase and an Imported Phytas on the Performance, Blood Parameters and Nutrient Digestibility of Male Broiler Chicken Fed Different Dietary Phosphorous Levels
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effect of two types of phytase supplementation in 3 levels on performance, blood parameter and nutrient digestibility of male broiler chickens fed diets containing 2 level of phosphourous in a completely randomized design (CRD) experiment with 2×2×3 factorial arrangement and 4 replicates per treatment, 400 Ross male broiler chicks in a 45 days period were evaluated. Treatments were 2 levels of phosphorous (100% of requirement and 80% of requirement), 2 type of phytase supplementation (Iranian and Imported one) and 3 levels of phytase supplementation (0, 500 and 750 FTU). The diet formulated based on 2007 ROSS manual company. Phytase supplementation improved feed intake, feed conversion ratio, phosphorous and fat digestibility during the whole brooding period (P< 0.05). Moreover, phytase supplementation increased relative weight of heart, pancreases, breast, tight and spleen (P< 0.05). However, increased diets phosphorous level caused increases in blood phosphorous and decreased in blood calcium, similarity decreases in amino acid and fat digestibility (P< 0.05). The results suggested that no difference observed between enzyme types (Iranian vs. Foreign one). Otherwise, Phytase supplementation at level of 750 FTU improved performance, phosphorous and fat digestibility. In the other hand phytase supplementation coudn’t compensates low phosphorous treatment affection.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Phytase, Performance, Digestibility, Broiler
نویسندگان مقاله
کریم سعیدی اول نوقابی | saeedi aval noughabi
احمد حسن آبادی |
حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam
خشایار پورنیا |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-102&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238944.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات