این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۷۱-۸۲
عنوان فارسی
تاثیر موننسین، اسانس آویشن و دارچین بر قابلیت هضم مواد مغذی، تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی و متابولیتهای پلاسمای گاوهای نر هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر موننسین، اسانس آویشن و دارچین بر ویژگیهای تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام کنجاله تخم پنبه، دانه جو و ذرت سیلویی، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی متابولیتهای خون در گاوهای نر هلشتاین تغذیه شده با جیرههای غنی از کنسانتره بود. از چهار گاو نر هلشتاین (وزن اولیه 35 ± 540 کیلوگرم) با فیستولای شکمبهای در یک طرح مربع لاتین 4×4 با دورههای 21 روزه و 4 تیمار: شاهد (بدون افزودنی)، آویشن (500 میلیگرم اسانس آویشن در کیلوگرم ماده خشک مصرفی)، دارچین (500 میلیگرم اسانس دارچین در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) و موننسین (33 میلیگرم موننسین در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) استفاده شد. گاوها تا حد اشتها با یک جیره پایه مخلوط حاوی 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره تغذیه شدند. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی بین تیمارها مشابه بود، به جز قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی که در گاوهای تغذیه شده با اسانس دارچین نسبت به گاوهای تغذیهکننده موننسین کمتر بود (05/0 P≤ ). افزودن اسانسهای گیاهی و موننسین اثری بر فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک کنجاله تخم پنبه، دانه جو و ذرت سیلویی نداشت. ویژگیهای تجزیهپذیری پروتئین خام دانه جو و ذرت سیلویی تحت تأثیر تیمارهای افزودنی قرار نگرفت. همچنین مکمل نمودن اسانسهای گیاهی و موننسین تأثیری بر فراسنجههای تجزیهپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی ذرت سیلویی نداشت. در رابطه با تجزیهپذیری کنجاله تخم پنبه، به جز بخش سریع تجزیه و تجزیهپذیری مؤثر پروتئین خام که در بین تیمارها مشابه بود، تغذیه اسانسهای گیاهی بخش کند تجزیه پروتئین خام کنجاله تخم پنبه را کاهش دادند (05/0 P≤ ). نرخ تجزیه پروتئین خام در تیمار موننسین بهطور معنیداری در مقایسه با تیمارهای دیگر بیشتر بود (05/0 P≤ ). غلظتهای پلاسمایی گلوکز، نیتروژن اورهای و کلسترول کل تحت تأثیر استفاده از موننسین، اسانس آویشن و دارچین قرار نگرفت، هر چند غلظت پلاسمایی تریگلیسرید بهطور معنیداری با افزودن اسانس دارچین در مقایسه با تیمار موننسین و آویشن افزایش یافت (05/0 P≤ ). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از اسانس آویشن و دارچین (500 میلیگرم اسانس در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) در جیره گاوهای نر هلشتاین اثرات ناچیزی بر قابلیت هضم مواد مغذی، ویژگیهای تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی و غلظت متابولیتهای پلاسما دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Monensin, Thyme and Cinnamon Essential Oils on Nutrient Digestibility, Ruminal Dry Matter and Crud Protein Degradability of Some Feedstuff and Plasma Metabolites in Holstein Steers
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this research was to evaluate the effects of monensin (MON), thyme (THY) and cinnamon (CIN) essential oils on dry matter and crud protein degradability characteristics of cottonseed meal, barley grain and corn silage, nutrient digestibility, and some plasma metabolites in Holstein steers (540 ± 35 kg initial BW) fed high-concentrate diets. Four rumen fistulated Holstein steers were used in a 4×4 Latin square design with 21-d periods and 4 treatments: control (no additive), THY (thyme oil 500 mg/kg DM), CIN (cinnamon oil 500 mg/kg DM) and MO (monensin 33 mg/kg DM). Steers were fed ad libitum a basal diet as TMR consisting of 30 percent forage and 70 percent concentrate. Apparent digestibilities of dry matter, crud protein, and acid detergent fiber were similar among treatments, except neutral detergent fiber (NDF) digestibility which was lower (P ≤ 0.05) in steers fed CIN compared to those fed the MON diet. The addition of essential oils (EO) and MON had no effect on DM degradability parameters of cottonseed meal, barley grain and corn silage. Crud protein degradability characteristics of barley grain and corn silage were not influenced by additive treatments. Similarly, supplementation with EO and MO had no effect on the NDF degradability of corn silage. For CP degradability of cottonseed meal, except rapidly degradable fraction (a) and effective rumen degradability of CP, which was similar among experimental treatments Feeding EO decreased (P ≤ 0.05) the slowly degradable fraction (b) of CP. The degradation rate of CP (c) was significantly higher (P ≤ 0.05) with than without MON. Plasma concentrations of glucose, urea nitrogen and cholesterol were not affected by MON, THY or CIN supplementation although Plasma concentration of triglyceride was significantly increased by adding CIN compared to MON and THY (P ≤ 0.05). Results of this research indicate that supplementing steers with THY and CIN (500 mg/kg DM) had limited effects on nutrient digestibility, rumen dry matter and crud protein degradation characteristics of feedstuff and plasma metabolite consentrations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهزاد خرمی |
سید علیرضا وکیلی | seyed alireza
محسن دانش مسگران | danesh mesgaran
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-103&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238945.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات