این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۱، صفحات ۱۰۲-۱۰۷
عنوان فارسی
تاثیر تغذیه دانه جو کامل و پرک شده همراه با دو منبع پروتئین کنجاله سویا و اوره بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای شکمبهای در گوسفند نژاد مهربان
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی تاثیر استفاده از دانه جو کامل و پرک شده همراه با دو منبع پروتئین کنجاله سویا و اوره در جیرههای گوسفند، بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای شکمبهای ( pH شکمبه و غلظت نیتروژن آمونیاکی) انجام شد. از چهار راس گوسفند مهربان فیستولادار با میانگین وزن 5/0 ± 5/36 کیلوگرم در قالب یک طرح چرخشی 4×4 استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل 1- دانه جو (70 درصد) همراه منبع اوره، 2- جو پرک شده (70 درصد) همراه منبع اوره، 3- دانه جو (70 درصد) همراه منبع کنجاله سویا و 4- جو پرک شده (70 درصد) همراه منبع کنجاله سویا بودند. قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و جیرههای محتوی کنجاله سویا بیشترین قابلیت هضم دیواره سلولی را نشان دادند (05/0 P < ). میانگین pH مایع شکمبه در زمانهای متفاوت تحت تأثیر جیرهها قرار نداشت ولی مقادیر pH در 2 ساعت بعداز خوراک دهی بین تیمارها تفاوت داشت (05/0 P < ). همچنین مصرف اوره سبب افزایش غلظت نیتروژن آمونیاکی نسبت به جیرههای محتوی کنجاله سویا شد، بهطوریکه غلظت آن در زمانهای 2 و 3 ساعت پس از مصرف خوراک در جیرههای حاوی اوره بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0 P < ). لذا قابلیت هضم مواد مغذی بیشتر تحت تأثیر منبع پروتئین قرار داشت، بهطوری که مقادیر قابلیت هضم در جیرههای محتوای کنجاله سویا بیشترین مقدار بود. همچنین فرآیند پرک کردن بر قابلیت هضم مواد مغذی جیرهها تأثیری نداشته و برخی از فراسنجههای شکمبه را تحت تأثیر قرار داده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانه جو کامل، جو پرک شده، منبع پروتئین، گوسفند
عنوان انگلیسی
Effect of Feeding Whole or Cracked Barley Grain Accompanied by Soybean Meal or Urea on Nutrients Digestibility and Parameters of Rumen in Mehraban Sheep
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to investigate the effects of feeding of barley grain (whole or cracked) combined with two different protein sources (urea or soybean meal) on nutrients digestibility and rumen parameters (pH and ammonia concentration). Four rumen fistultated Mehraban sheep was used that the mean body weight of sheep was 36.5±0.5 kg. The the experiment was conducted in change over design with four periods of 14 days (4 × 4). Four different experimental diets were 1) whole barley grain (%70) with urea (T1), 2) cracked barley grain (%70) with urea (T2), 3) whole barley grain (%70) with soybean meal (T3) and 4) cracked barley grain (%70) with soybean meal (T4). DM, OM, and CP digestibility were not affected by treatments but digestibility of neutral detergent fiber (NDF) was affected by treatments with the highest value obtained for soybean fed animals (P< 0.05). Although average rumen pH was not different among treatments, determined pH on 2 h after feeding was differed among treatments (P< 0.05). Also, urea supplemented diets increased ammonia concentration compared to soybean meal fed diets. The rumen ammonia concentration for treatments T1 and T2 increased dramatically for both hours 2 and 3 after feeding. So, protein source supplementation has more effects on digestibility compared to processing methods and soybean meal showed greater digestibility compared to urea. More over cracking the barley did not affect nutrients digestibility and only showed some effects on rumen parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Whole barley grain, Cracked barley, Protein source, Sheep
نویسندگان مقاله
سلمان افشار |
مهدی کاظمی بن چناری |
حمیدرضا فردوسی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-106&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238948.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات