این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی تاثیر مکمل خوراکی ال-کارنیتین بر الکتروکاردیوگرام جوجه‌های گوشتی پرورش یافته در ارتفاع بالا
چکیده فارسی مقاله آزمایشی به­منظور بررسی تاثیر مکمل خوراکی ال-کارنیتین بر فراسنجه­های مرتبط با الکتروکاردیوگرام جوجه­های گوشتی پرورش­یافته در منطقه­ای مرتفع (2100 متر) صورت گرفت. تعداد 192 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه (سویه کاب 500) از یک جمعیت 300­ تایی انتخاب و بین چهار تیمار با چهار تکرار 12­ قطعه­ای توزیع گردیدند. جوجه­ها تا سن 42­ روزگی روی بستر پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل 4 سطح مکمل ال-کارنیتین بود. تیمار شاهد یک جیره پایه طبق توصیه انجمن ملی تحقیقات آمریکا (1994) دریافت کرد و تیمارهای دوم، سوم و چهارم جیره پایه را به ترتیب همراه با 50، 100 و ppm 150 ال-کارنیتین خوراکی دریافت کردند. نتایج نشان داد دامنه موجS ، که نشانه هایپرتروفی بطن راست می­باشد، در گروه دریافت­کنندهppm 50 در اشتقاق II به­طور معنی­دار نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، همچنین کاهش معنی­دار دامنه این موج در گروه­های دریافت­کننده ال-کارنیتین نسبت به گروه کنترل در اشتقاق­های III و aVF مشاهده می­شود. دامنه موج R در اشتقاق II تفاوت معنی­داری بین گروه­های آزمایشی نشان نداد. همچنین از نظر دامنه موج T در بین گروه­های آزمایشی در تمامی اشتقاق­ها تفاوت معنی­داری مشاهده نشد. نسبت وزن بطن راست به کل بطن­ها که نشان­دهنده هایپرتروفی بطن راست قلب می­باشد، در گروه دریافت­کنندهppm 50 ال-کارنیتین کاهش معنی­داری نسبت به گروه شاهد نشان داد. نتیجه کلی این آزمایش نشان داد، ال-کارنیتین باعث پیشگیری از هایپرتروفی بطن راست می­شود (05/0 P<) که در الکتروکاردیوگرام به شکل کاهش دامنه موج Sاثر خود را نشان می­دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه گوشتی، امواج الکتروکاردیوگرام، فشارخون ریوی، کارنیتین

عنوان انگلیسی Electrocardiographic Examination of Broiler Chickens Fed L-Carnitine Supplement and Reared at High Altitude
چکیده انگلیسی مقاله The present experiment investigated the effect of different levels of dietary L-carnitine on electrocardiographic pathern of broilers reared at high altitude (2100 m). A number of 192 day-old chicks (Cobb 500) were selected from a group of 300 chicks and assigned to four treatments with four replicates of 12 birds. All chicks were raised on floor pen up to 42 days of age. Treatments composed of four levels of dietary L-carnitine (0, 50, 100, and 150 mg/kg). The control diet was formulated to meet the NRC (1994) nutrients recommendations. Results indicated that in Lead II,the amplitude of S-wave was significantly reduced (P< 0.05) in broilers fed 50 mg/kg L-carnitine compared to the control. Such reduction in S-wave was also observed in Leads III and aVF. Amplituds of R-wave in Lead II and T-waves in all Leads did not show any significant difference among treatments. The right ventricular weight ratio tended to reduce in birds fed L-carnitine supplemented diets so that the difference between the control and 50 mg/kg L-carnitine treatment was significant (P< 0.05). The results of this study showed that supplementary L-carnitine had beneficial effect on electrocardiographic response, as manifested in reduced S-wave amplitude and heart function in broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریبرز خواجعلی |


اعظم یوسفی |


حسین حسن پور |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-78&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238952.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات