این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۲۶-۴۳

عنوان فارسی بررسی غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسید لینولئیک کنژوگه شده و اسیدهای چرب بلند زنجیر نوع n-۳
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اسید لینولئیک کنژوگه شده (CLA) و روغن ماهی کیلکا (غنی از اسیدهای چرب n-3) بر صفات تولیدی و اسیدهای چرب بافت­های گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی سویه راس 308 بود. جیره­های آزمایشی حاوی 7% روغن ماهی یا مکمل LUTA CLA60 و یا مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% LUTA CLA60 بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که غنی­سازی گوشت جوجه­های گوشتی با CLA‌ و روغن ماهی کیلکا غنی از اسیدهای چرب n-3‌ امکان­پذیر است. جیره­های حاوی 7% روغن ماهی یا 7% مکمل LUTA CLA60 بطور نامطلوبی سرعت رشد و صفات لاشه پرنده­های آزمایشی را تحت­تاثیر قرار دارند. جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% مکمل LUTA CLA60 از صفات تولیدی قابل قبولی برخوردار بوده و همچنین سطوح قابل توجهی از هر دو ترکیبات ارزشمند CLA‌ و اسیدهای چرب n-3 را ذخیره نمودند. به نظر می­رسد که پروسه غنی­سازی در بافت ران موثرتر از بافت سینه بوده است. بر اساس مشاهدات تحقیق حاضر، استفاده از مکمل CLA باعث افزایش غلظت CLA بافتهای سینه و ران به ترتیب در دامنه 163-161 و 219-207 میلی­گرم در هر 100 گرم گوشت شد. این بدان معنی است که یک وعده 250 گرمی از گوشت مرغ غنی­سازی شده بدین ترتیب حدوداً 25% از نیاز CLA روزانه یک انسان بالغ را تامین خواهد نمود که این میزان به مراتب بالاتر از مقادیر CLA است که بطور معمول در گوشت مرغ یافت می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Survey on the Possibility of Concurrent Enrichment of Broiler Chicken Meat With CLA and n-3 Type PUFAs
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to investigate the effects of dietary conjugated linoleic acid (CLA) and fish oil (n-3 rich) on the performance and fatty acid profile of breast and thigh tissues in broiler chickens. The dietary fats were included in the experimental diets at 7% for single fats and 3.5% + 3.5% of the dual mix of Luta CLA 60 and fish oil. The results of the present study showed that it is possible to enrich the broiler chicken meat with both the CLA and n-3 fatty acids. The diets containing 7% fish oil or 7% Luta CLA 60 supplement adversely affected the growth rate, carcass yield. The chickens fed the diet containing 3.5% fish oil + 3.5% Luta CLA 60 had an acceptable performance and noteworthy levels of valuable compounds, CLA and n-3 fatty acid, it seems that the enrichment procedure was more effective in the thigh than the breast. The findings of this study showed that the CLA supplement increased the CLA concentration in the breast and thigh tissues in a range of 161-163 and 207-219 per 100 g meat, respectively. This means that a 250 g meal of this enriched chicken meat can meet almost 25% of the daily CLA requirement of an adult human which considerably is higher than the normal CLA content of chicken meat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهمن نویدشاد |


فرزاد میرزایی آقجه قشلاق | mirzaei aghjehgheshlagh



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-82&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238954.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات