این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۵۷-۶۸

عنوان فارسی اثرات آنزیم ناتوزیم پلاس بر انرژی قابل سوخت و ساز و قابلیت هضم پروتئین جیره های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیره­های غذایی حاوی گندم و کنجاله کلزا بر میزان انرژی قابل سوخت و ساز، قابلیت هضم پروتئین جیره و ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی انجام شد. به همین منظور از 72 قطعه جوجه­ی­ گوشتی سویه تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در دو دوره آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) استفاده شدند. جیره­های آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2- جیره حاوی 30 درصد گندم و 3- جیره حاوی 30 درصد گندم+10 درصد کنجاله کلزا، با افزودن ناتوزایم به مقدار 350 گرم در تن به جیره­های مذکور در مجموع شش تیمار منظور شد. نتایج نشان داد که با افزودن آنزیم به جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا، نسبت بازده مصرف پروتئین و انرژی را به طور معنی­داری بهبود یافت. آنزیم ناتوزیم پلاس سبب کاهش ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش و بهبود انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین دانه گندم و کنجاله کلزا و همچنین جیره­های آزمایشی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم پلاس در جیره­های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا، انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین و در نتیجه بازده استفاده از انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره را بهبود می­بخشد. استفاده از این آنزیم در جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا توصیه می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Natuzyme Plus on Metabolizable Energy and Protein Digestibility of Diets Containing Wheat Grain and Canola Meal in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to investigate the effect of Natuzyme plus enzyme on energy and protein efficiency for weight gain and metabolizable energy and protein digestibility of diets containing wheat and canola meal in broiler chickens. Seventy two day- old Arbor acres broiler were used in completely randomized design with 6 treatments and three replicates for starting (1-21 d) and grower (22-42 d) periods. Dietary treatments were 1. Corn- soy based diet (control), 2. Diet containing 30% wheat, 3. Diet containing 30٪ wheat +10٪ canola. These diets supplemented with enzyme (Natuzyme plus, 0.350 g/kg) to provide 6 experimental diets. Results showed that Natuzyme Plus supplement significantly improve energy and protein efficiency for weight gain (P< 0.05). Enzyme addition to diets decreased the gut viscosity and increased metabolizable energy and protein digestibility of diets. The resulted of this study indicated that the supplementation diets containing wheat grain and canola meal increased the metabolizable energy and protein digestibility of diets and lead to improvement in energy and protein efficiency for weight gain, thus, it is recommended to supplement diets containing wheat grain and canola meal by plus natuzyme.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اکبر یعقوبفر |


سید داود شریفی | seyed davood


گلستان گلستانی میلانو | golestani میلانو



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-84&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238956.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات