این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۸۴-۹۷
عنوان فارسی
اثر برشته و اکسترود کردن بر بخشهای نیتروژن و تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین دانه سویا
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش برای تعیین بخشهای نیتروژن و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین دانه سویای خام و حرارت داده شده (برشته یا اکسترود شده) انجام شد. نمونهها در زمآنهای 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت در شکمبه 4 رأس بره نر کردی (با میانگین وزن زنده 3 ± 50 کیلوگرم) دارای کانولای شکمبه انکوباسیون شدند. بخشهای مختلف نیتروژن نمونهها با روشهای شیمیایی اندازهگیری شد. اکسترود کردن، نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیرقابل حل در شوینده اسیدی در دانه سویا را کاهش داد. برشته کردن، پروتئین قابل حل در بافر و نیتروژن قابل حل در شوینده خنثی را در مقایسه با سویای خام به ترتیب کاهش و افزایش داد. کمترین مقدار نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیرقابل حل در شوینده اسیدی در سویای اکسترود شده مشاهده شد. اکسترود کردن دانه سویا بخش سریع تجزیه ( a ) و بخش کند تجزیه ( b ) پروتئین را به ترتیب کاهش و افزایش داد. برشته کردن و اکسترود کردن بهطور معنیداری نرخ تجزیهپذیری ( c ) را کاهش دادند. تجزیهپذیری موثرماده خشک و پروتئین خام دانه سویا بهطور معنیداری بهوسیله فرآوری حرارتی کاهش یافت. برشته کردن و اکسترود کردن بر بخش بالقوه قابل تجزیه ( a+b ) ماده خشک و پروتئین خام دانه سویا اثری نداشتند. فرآوری حرارتی بهطور موثری باعث تغییر در بخشهای نیتروژن و کاهش تجزیهپذیری پروتئین خام دانه سویا در شکمبه در مقایسه با سویای خام شد. همچنین اکسترود کردن در مقایسه با برشته کردن نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیرقابل حل در شوینده اسیدی، بخش سریع تجزیه و تجزیهپذیری موثر پروتئین دانه سویا را به طور معنیداری کاهش و بخش کند تجزیه آن را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Roasting and Extruding on Nitrogen Fractions and Ruminal Degradability of Soybean Seed Protein
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to determine nitrogen fractions and ruminal dry matter and protein degradability of raw or heated (roasted or extruded) soybean seed. Samples were incubated for 2, 4, 8, 16, 24 and 48 h in the rumen of 4 cannulated Kurdish male lambs (50 ± 3 kg BW) . N itrogen fractions of samples were measured by chemical methods. Results showed that extruding decreased non-protein nitrogen (NPN) and acid detergent insoluble nitrogen (ADIN) in soybean seed. In compared with raw soybean seed, roasting decreased and increased buffer soluble nitrogen and neutral detergent insoluble nitrogen (NDIN), respectively. Lowest NPN and ADIN were observed in extruded soybean seed. Soybean seed extruding decreased and increased the rapidly degradable fraction (a) and the slowly degradable fraction (b) of protein, respectively. Roasting and extruding significantly decreased the rate of degradation (c). Effective degradability (ED) of soybean seed dry matter and crude protein significantly decreased by heat processing. Roasting and extruding had no effect on degradability potential of soybean seed dry matter and crude protein. The results of this experiment showed that heat processing significantly altered nitrogen fractions and decreased ruminal protein degradability of soybean seed. Also, extruding was better than roasting because it decreased NPN, ADIN, a fraction and ED and increased b fraction of soybean seed protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرشید فتاح نیا |
سید غلامرضا موسوی | seyed gholamreza
ابراهیم عبدی |
علی نقی شکری |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-86&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238958.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات