این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۱۲۲-۱۳۴
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف زرده تخممرغ در رقیقکننده تریس بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط سردسازی و انجماد
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، به کارگیری سطوح مختلف ز ر ده تخممرغ بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط پیش و پس از انجماد بود. منی از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک الکتریکی اخذ و نمونههای مناسب با رقیقکننده تریس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسیدن به دمای 5 درجه سانتیگراد، ارزیابی شدند. پایوتهای نیم میلیلیتری با منی رقیق شده پر و ابتدا روی بخار ازت مایع منجمد و پس از آن در ازت مایع نگهداری شدند. پس از 10 روز، یخگشایی پایوتها انجام گرفت و ویژگیهای مورفولوژیک، زندهمانی، تحرک و حرکت پیشرونده اسپرماتوزوا بررسی شد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار شامل سطوح 10، 15 و 20 درصد زرده تخممرغ و 9 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر زرده تخممرغ بر درصد زندهمانی، تحرک، حرکت پیشرونده، اسپرم طبیعی و درصد بازیابی اسپرم معنیدار نبود (05/0 P> )، اما با توجه به بیشتر بودن کیفیت اسپرماتوزوا در سطح 20 درصد زرده تخممرغ و تأمین منبع انرژی به منظور ادامه حیات، علیرغم معنیدار نبودن آن، در صورت مقرون به صرفه بودن قیمت تخممرغ، میتوان از سطح 20 درصد زرده تخممرغ در رقیقکننده تریس برای حفظ و نگهداری طولانی مدت اسپرم قوچ زل، استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیفیت اسپرم، زرده تخم رغ، قوچ زل
عنوان انگلیسی
The Effect of Various Levels of Egg Yolk on Quality of Zel Ram Spermatozoa in Cooling and Freezing Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effect of different levels of egg yolk on quality of Zel ram spermatozoa in pre and post freezing conditions. Semen samples were collected from 4 healthy and mature rams using an electro-ejaculator and suitable samples were mixed with Tris extender in a ratio of 1:4 semen and samples were assessed, after cooled to 5-0C. Then, 0.5 ml of straws were filled with diluted semen. At first, straws were frozen on liquid nitrogen vapor, then kept in liquid nitrogen and after 10 days straws were thawed to investigation of morphological characteristics, viability, motility and progressive motility of spermatozoa. This experiment was carried out on the basis of completely randomized design with 3 treatments include levels of egg yolk 10, 15 and 20% and 9 replications. Results showed that the effect of egg yolk on viability, motility, progressive motility, normal spermatozoa and recovery percentage of spermatozoa were not significant (P>0.05), but the higher quality of spermatozoa and supply of energy source given in 20% egg yolk for lifespan, despite the absence of significant, if price of egg yolk is economical, 20% egg yolk can be used in Tris extender for maintaining and long term storage of Zel ram spermatozoa.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sperm quality, Egg yolk, Zel ram
نویسندگان مقاله
مهناز احمدی همدانی | ahmadi hamedani
یوسف جعفری آهنگری | jafari ahangari
سعید زره داران |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-89&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238961.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات