این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۱۰، صفحات ۱۷۹-۱۸۹

عنوان فارسی مقایسه دو مدل رگرسیون تصادفی تک صفتی و چند صفتی در برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی در گاوهای شیری هلشتاین
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق از رکوردهای روز آزمون مقدار شیر، چربی و پروتئین مربوط به دوره اول شیردهی 11368 رأس گاو هلشتاین به منظور مقایسه پارامترهای ژنتیکی برآورد شده با استفاده از روش حداکثر درست­نمایی محدود شده براساس مدل رگرسیون تصادفی تک­صفتی و چند­صفتی استفاده شد. این داده­ها طی سال­های 1380-1390 توسط مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور از 133 گله جمع­آوری شده بودند. دامنه وراثت­پذیری مقدار شیر، چربی و پروتئین در طول دوره شیردهی بر اساس مدل تک­صفتی به ترتیب از 107/0 تا 226/0، 049/0 تا 145/0 و از 087/0 تا 239/0، اما با مدل چند­صفتی این مقادیر به ترتیب از 109/0 تا 223/0، 051/0 تا 118/0 و 084/0 تا 190/0 متغیر بود. حدأقل میزان واریانس­های ژنتیکی و محیط دائمی مربوط به اوج تولید تا اواسط دوره شیردهی بود. فرض مستقل بودن صفات در طول دوره شیردهی منجر به برآورد کمتر از حد واقعی مؤلفه محیط دائمی و برآورد بیش از حد واقعی وراثت­پذیری تقریباً تا انتهای دوره شیردهی شد. همبستگی­های ژنتیکی بین صفات تولیدی در طول دوره شیردهی ثابت نبوده و در انتهای دوره شیردهی بالاتر بود. به هر حال بیشترین مقدار همبستگی ژنتیکی بین مقدار شیر و پروتئین مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Two Singles- and Multiple Trait Random Regression Models in Estimation of Genetic Parameters of Production Traits in Holstein Dairy Cattle
چکیده انگلیسی مقاله In this research test-day records of milk, fat and protein yields of first lactation of 11368 Holstein cows were used to comparison of estimated genetic parameters by restricted maximum likelihood method based on single trait and multiple trait random regression models. These data were collected from 133 herds during 2001 to 2010 by Cattle Breeding and Dairy Product Improvement Center. Heritability of milk, fat and protein yield during lactation based on single trait model were ranged from 0.107 to 0.226, 0.049 to 0.145 and 0.087 to 0.239, respectively, but by multiple trait model these values were ranged from 0.109 to 0.223, 0.051 to 0.118 and 0.084 to 0.190, respectively. Minimum genetic and permanent environmental variances were in peak to mid lactation. Assuming independent of traits during lactation, permanent environmental variance was underestimated and heritability was overestimated nearly to end of lactation. Genetic correlations between production traits during lactation were not constant and it was higher at the end of lactation. However, the largest genetic correlation was observed between milk and protein yield.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله خبات خیرآبادی |


صادق علیجانی |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-94&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238966.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات