این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۹، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی تاثیر تری متیل گلایسین و میزان پروتئین جیره بر غلظت الکترولیت ها و لیپیدهای خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تری متیل گلایسین در جیره ‌ های غذایی با پروتئین متعادل و کم پروتئین بر غلظت الکترولیت­ها و لیپیدهای خون جوجه ‌ های گوشتی در شرایط تنش گرمایی انجام شد. برای این منظور جوجه ‌ های گوشتی سویه راس 308 از سن 21 تا 42 روزگی با 4 تیمار آزمایشی مختلف تغذیه شدند. تیمارهای آزمایش ی شامل جیره ‌ با پروتئین متعادل (مقدار پروتئین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) و جیره کم پروتئین (85 درصد مقدار پروتئین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) بود که با مکمل نمودن تری متیل گلایسین به مقدار 5/1 گرم در هر کیلوگرم جیره مکمل شدند . هر یک از 4 تیمار آزمایش ی شامل 6 تکرار و هر تکرار شامل 18 قطعه ‌ جوجه بود . در سن 35 روزگی، تعداد 4 جوجه در هر واحد آزمایش ی جهت اندازه ‌ گیری فراسنجه ‌ های خونی در زمان­های قبل و پس از تنش شماره ‌ گذاری شدند. در طول سه هفته آزمایش پرندگان روزانه به مدت 8 ساعت تحت شرایط تنش گرمایی 37 درجه سانتی­گراد قرار داشتند. داده ‌ های آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2×2 (دو سطح پروتئین، دو سطح تری متیل گلایسین و دو جنس) تجزیه واریانس و مقایسه میانگین ‌ ها توسط آزمون دانکن انجام شد. سطح پروتئین بر افزایش وزن جوجه­ها در دور‏ ‎ ه رشد معنی­دار بود (05/0 P< ). سطح تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر افزایش وزن جوجه­های گوشتی در دوره 21 تا 42 روزگی نداشت (05/0 P > ). مصرف خوراک جوجه­های گوشتی تحت تاثیر سطح پروتئین قرار گرفت (05/0 P> ). مصرف خوراک پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی سطح پروتئین متعادل نسبت به جیره کم پروتئین بیشتر بود. افزودن تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر مقدار خوراک مصرفی نداشت (05/0 P> ). سطح پروتئین و تری متیل گلایسین اثر معنی­داری بر ضریب تبدیل خوراک نداشتند (05/0 P> ). پروتئین جیره، تری متیل گلایسین و جنس تاثیری بر غلظت الکترولیت­ها و لیپیدهای خون در زمان­های قبل و پس از اعمال تنش نداشتند ( 05/0 P> ). اعمال تنش گرمایی سبب کاهش غلظت پتاسیم خون از 34/4 به 56/3 میلی اکی والان در لیتر و افزایش چشمگیر غلظت تری ‌ گلیسیرید از 01/64 به 46/80، کلسترول از 69/112 به 57/135 و HDL خون از 75/67 به 49/74 میلی­گرم در دسی­لیتر شد ( 05/0 P< ). اعمال تنش گرمایی تاثیری بر غلظت سدیم و کلسیم خون نداشت ( 05/0 P> ).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Trimethylglycine and Dietary Protein Levels on Blood Electrolytes and Lipids Concentrations in Broiler Chickens Subjected to Heat Stress
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to compare the effect of trimethylglycine supplementation in diets with sufficient or insufficient quantities of protein on blood electrolytes and lipid concentrations in broilers subjected to heat stress condition. Ross 308 broilers were fed with four dietary treatments from 21 to 42 d of age. The treatments consisted of a diet with sufficient levels of protein (protein recommendation by NRC, 1994) and a low protein diet (0.85 protein recommendation by NRC, 1994) that supplemented with trimethylglycine at 1.5 g/kg of diet. Each of 4 dietary treatments was fed to six replicates with 18 chicks in each replicate. Four birds were wing banded in each replicate to determining of blood parameters before and after heat stress challenge at 35 d. Birds were daily exposed to 37oC for 8 hours. Dietary protein levels had significant effects on body weight gain in the grower phase (P< 0.05). Body weight gain was not significantly affected by dietary trimethylglycine levels from 2l to 42 d (P< 0.05). Broiler feed consumption was affected by protein level (P< 0.05). Feed intake of broiler chickens fed diets with NRC protein levels was higher than those birds fed the low protein diet. Supplementing of trimethylglycine and dietary protein level had not significant effect on feed conversion ratio (P< 0.05). The results of the experiment also showed that dietary protein level, trimethylglycine supplementation and sex had not significant effect on blood electrolytes and lipids concentrations before and after heat stress challenge (P>0.05). Heat stress significantly decreased blood potassium (from 4.34 to 3.56) and increased triglyceride (from 64.01 to 80.46), cholesterol (from 112.69 to 135.57) and HDL concentrations (from 67.75 to 74.49) (P< 0.05). Heat stress had not significant effect on blood sodium and calcium concentrations.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید رضا هاشمی | seyed reza


بهروز دستار |


سعید حسنی |


یوسف جعفری آهنگری | jafari ahangari



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-70&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238968.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات