این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۵، شماره ۹، صفحات ۳۶-۴۹
عنوان فارسی
تأثیر عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی بود. 200 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 با طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شدند. تیمارها شامل مقادیر صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلیلیتر عصاره الکلی ریشه کاسنی به صورت محلول در یک لیتر آب آشامیدنی بودند که از روز سوم تا 42 روزگی در اختیار جوجهها قرار داده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازهگیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازهگیری عیار پادتن سرم در روزهای 21، 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق 1/0 میلیلیتر از سوسپانسیون 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC )، در روزهای 8 و 22 پرورش در عضله سینه و پاسخ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلیلیتر فیتوهماگلوتینین ( PHA-P )، در روز 16 پرورش به چین پوستی بال جوجهها تعیین شد. نتایج نشان داد افزودن 2 میلیلیتر عصاره به آب موجب افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و دوزهای 5/0، 1 و 5/1 میلیلیتر باعث افزایش وزن سینه و دوز 5/0 میلیلیتر باعث افزایش وزن تیموس شد (05/0 P< ). مصرف 2 میلیلیتر عصاره موجب افزایش عیار Anti-SRBC کل، IgG و IgM در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 P< ). دوزهای 5/0 و 2 میلیلیتر عصاره، شاخص تحریک پوستی نسبت به PHA-P را افزایش داد (05/0 P< ). بطور کلی میتوان بیان کرد استفاده از 2 میلیلیتر عصاره باعث بهبود عملکرد و ارتقاء سیستم ایمنی هومورال و سلولی جوجههای گوشتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره کاسنی، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی، عملکرد، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
Effect of Alcoholic Chicory (Cichorium Intybus L.) Extract on Performance and Immune Response of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of different levels of alcoholic chicory (Cichorium intybus L.) extract were investigated on performance, cellular and humoral immunity in 200 one-day chicks (Ross 308) in a completely randomized design with 5 treat ments and 4 replicates and 10 chicks per replicate. The treatment groups received 0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 ml/Lit of alcoholic chicory extract, (provided from Chicory roots), in drinking water respectively, during days 3 to 42 . Daily feed intake, daily body weight gain and feed conversion ratio were measured. The birds were immunized with sheep red blood cells (SRBC) on days 8 and 22 of age and serum antibody levels produced in response to SRBC were measured on days 21, 28, 35 and 42 . Skin response to phytohemagglutinin-P (PHA-P) injected intradermally on day 16 were measured 24 h after injection. The results indicated that consumption of 2 ml Chicory extract increased feed intake and daily weight gain (P< 0.05). Doses of 0.5, 1 and 1.5 ml Chicory extract increased the breast weight and 0.5 ml increased thymus weight percentage (P< 0.05). Adding 2 ml chicory extract increased total Anti-SRBC, IgG and IgM titer in the experimental groups compared to control group (P< 0.05). Consumption of 0.5 and 2 ml Chicory extract increased cellular immunity on PHA-P injection (P< 0.05). It is concluded that use of 2 ml chicory extract in drinking water increases performance, cellular and humoral immunity in broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد اسدی |
مهرداد محمدی |
محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-72&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238970.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات