این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۵، شماره ۹، صفحات ۳۶-۴۹

عنوان فارسی تأثیر عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی بود. 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس 308 با طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شدند. تیمارها شامل مقادیر صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره الکلی ریشه کاسنی به صورت محلول در یک لیتر آب آشامیدنی بودند که از روز سوم تا 42 روزگی در اختیار جوجه­ها قرار داده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری شد. پاسخ­ ایمنی هومورال با اندازه­گیری عیار پادتن سرم در روزهای 21، 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق 1/0 میلی­لیتر از سوسپانسیون 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC )، در روزهای 8 و 22 پرورش در عضله سینه و پاسخ­ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلی­لیتر فیتوهماگلوتینین ( PHA-P )، در روز 16 پرورش به چین پوستی بال جوجه­ها تعیین شد. نتایج نشان داد افزودن 2 میلی­لیتر عصاره به آب موجب افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و دوزهای 5/0، 1 و 5/1 میلی­لیتر باعث افزایش وزن سینه و دوز 5/0 میلی­لیتر باعث افزایش وزن تیموس شد (05/0 P< ). مصرف 2 میلی­لیتر عصاره موجب افزایش عیار Anti-SRBC کل، IgG و IgM در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 P< ). دوزهای 5/0 و 2 میلی­لیتر عصاره، شاخص تحریک پوستی نسبت به PHA-P را افزایش داد (05/0 P< ). بطور کلی می­توان بیان کرد استفاده از 2 میلی­لیتر عصاره باعث بهبود عملکرد و ارتقاء سیستم ایمنی هومورال و سلولی جوجه­های گوشتی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره کاسنی، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی، عملکرد، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effect of Alcoholic Chicory (Cichorium Intybus L.) Extract on Performance and Immune Response of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله The effects of different levels of alcoholic chicory (Cichorium intybus L.) extract were investigated on performance, cellular and humoral immunity in 200 one-day chicks (Ross 308) in a completely randomized design with 5 treat ments and 4 replicates and 10 chicks per replicate. The treatment groups received 0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 ml/Lit of alcoholic chicory extract, (provided from Chicory roots), in drinking water respectively, during days 3 to 42 . Daily feed intake, daily body weight gain and feed conversion ratio were measured. The birds were immunized with sheep red blood cells (SRBC) on days 8 and 22 of age and serum antibody levels produced in response to SRBC were measured on days 21, 28, 35 and 42 . Skin response to phytohemagglutinin-P (PHA-P) injected intradermally on day 16 were measured 24 h after injection. The results indicated that consumption of 2 ml Chicory extract increased feed intake and daily weight gain (P< 0.05). Doses of 0.5, 1 and 1.5 ml Chicory extract increased the breast weight and 0.5 ml increased thymus weight percentage (P< 0.05). Adding 2 ml chicory extract increased total Anti-SRBC, IgG and IgM titer in the experimental groups compared to control group (P< 0.05). Consumption of 0.5 and 2 ml Chicory extract increased cellular immunity on PHA-P injection (P< 0.05). It is concluded that use of 2 ml chicory extract in drinking water increases performance, cellular and humoral immunity in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد اسدی |


مهرداد محمدی |


محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-72&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238970.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات