این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۵، شماره ۹، صفحات ۸۳-۹۵
عنوان فارسی
اثرات افزودن پلی اتیلن گلیکول بر تولید گاز متان در شکمبه، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تفاله های انگور و لیموترش
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثرات اضافه کردن پلیاتیلنگلیکول ( PEG ) به تفالههای انگور و لیموترش بر روند تولید گاز متان حاصل از تخمیر شکمبهای، قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم، بررسی شد. تفالههای انگور و لیموترش باقیمانده از تولید آبمیوه جمعآوری و به آزمایشگاه منتقل شدند. تفالهها در فضای مسقف و با تهویه مناسب خشک و آسیاب (با الک یک میلیمتر) شدند. ترکیبات شیمیایی این تفالهها شامل پروتئین خام، دیواره سلولی، خاکستر خام، چربی خام، ترکیبات فنلی، تانن کل و انرژی خام تعیین شد. آزمایش تولید گاز برای زمانهای مختلف تخمیر شکمبهای و نیز مقدار تولید گاز متان با شش تیمار شامل تفالههای انگور، لیموترش و شاهد (بدون و حاوی PEG ) در قالب طرح فاکتوریل (2×3) که با 3 تکرار انجام و نیز با نرمافزار آماری R تجزیه و تحلیل شدند. ترکیبات شیمیایی تفاله انگور با تفاله لیموترش متفاوت (05/0 P< ) شد. مقدار تولید گازمتان (در 24 ساعت تخمیر به ازای هر 200 میلیگرم) تفاله انگور (بدون و حاوی PEG ) بهترتیب 3/13 و7/27 میلیلیتر و در تفاله لیموترش 8/73 و 3/67 میلیلیتر بود. در مجموع افزودن PEG به تفالهها، باعث افزایش معنیداری در قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم شد. اضافه کردن PEG ، باعث تغییر رفتار دوگانهای در مقدار تولید گازمتان شد بهنحوی که در تفالههای انگور و لیموترش بهترتیب باعث افزایش و کاهش معنیداری (05/0 P< ) در تولید گازمتان شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلی اتیلن گلیکول، تولید متان، انگور، لیموترش، تفاله
عنوان انگلیسی
Effects of Adding Poly-Ethylene-Glycol on Methane Production in Rumen, Digestion and Metabolic Energy of Grape and Lime Pomaces
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was carried out to investigate the effects of adding Poly-Ethylene-Glycol (PEG) on grape and lime pomaces on methane production by ruminal fermentation, digestion and metabolism energy. Grape and lime pomaces remained from in fruit juices were collected and were transferred to laboratory. The pomaces were dried (by fit ventilation ) and were milled (by sieve 1mm). Chemical compositions including CP, NDF, Ash, EE, GE, OM, NFC, TP and TT were measured . The gas production test for various ruminal fermentation periods and methane production were analysed using six treatments containing different amounts of grape pomace, lime pomace and control. Results were analyzed by R statistical software, using factorial design with three repetitions. Chemical composition of grape and lime pomaces were significantly (P< 0.05) different. Methane production (in 24 hours for per 200 mg) of the grape pomace (with and without PEG) was 13.3 and 27.7 ml and for lime pomace (with and without PEG) was 73.8 and 67.3 ml respectively. In conclusion, a significant increase on digestion and metabolic energy was observed after adding PEG to grape and lime pomaces. Adding PEG to grape pomace increased methane production while it decreased methane production in lime pomace.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امیررضا صفایی |
نورمحمد تربتی نژاد |
هرمز منصوری |
سعید زره داران |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-75&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238973.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات