این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۳، شماره ۵، صفحات ۱۴-۲۳

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف نیم دانه برنج بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی نیم­دانه برنج با ذرت در دوره­ رشد جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی، به مدت 42 روز در 5 تیمار و با 4 تکرار 20 قطعه ­ای، گروه­بندی شدند. تیمارها شامل جیره شاهد، 10 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R1 )، 20 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R2 )، 30 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R3 )، 40 درصد جایگرینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R4 ) بودند. همه جیره­ها دارای انرژی و پروتئین یکسان بوده و براساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات ( NRC ، 1994) تنظیم شدند. میانگین وزن هفتگی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی به صورت هفتگی در دوره رشد محاسبه گردید. جوجه ها تا 20 روزگی با یک جیره تجاری تغذیه شدند. آزمایش از سن 21 روزگی شروع شد. بیشترین افزایش وزن بدن در جوجه­های گروه شاهد، R1 و R2 در طی هفته­های چهارم، پنجم و ششم مشاهده شد (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان ­می­دهد ، که جایگزین کردن نیم دانه برنج تا سطح 20 درصد، اثرات معنی­داری بر وزن کبد، مصرف خوراک و افزایش وزن داشت (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان داد که نیم دانه برنج می تواند تا سطح 20 درصد در جیره جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نیم دانه برنج، ذرت، عملکرد، جوجه های گوشتی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهرداد ایرانی | یداله چاشنی دل


شاهین عبادی | محمد کاظمی فرد


حسن صالح |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239002.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات