این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۳، شماره ۵، صفحات ۴۰-۵۲

عنوان فارسی تأثیر استفاده از ال- کارنیتین در جیره های حاوی منابع مختلف چربی بر عملکرد، ترکیب بدن و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ال-­کارنیتین (صفر و 125 میلی گرم در کیلوگرم جیره) در جیره­های حاوی منابع مختلف چربی (روغن سویا، پیه و مخلوط روغن سویا و پیه) بر عملکرد، ترکیب بدن و فراسنجه­های خونی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 3 تکرار، و 6 قطعه جوجه در هر تکرار و با استفاده از 108 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. صفات افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، مصرف خوراک، ترکیب شیمیایی بدن و فراسنجه­های خونی در دوره رشد 11 تا 28روزگی مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که، منابع مختلف چربی تأثیر معنی­داری بر عملکرد جوجه ها نداشت، اما مقدار چربی لاشه به طور معنی­داری با افزودن روغن سویا کاهش یافت (05/0> P ). درصد پروتئین و ماده خشک لاشه، تحت تأثیر منابع مختلف چربی و سطوح ال-کارنیتین قرار نگرفت. استفاده از مکمل ال­-کارنیتین در جیره­ها تأثیری بر وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت، اما چربی کل بدن را به طور معنی­داری کاهش داد (05/0> P ). با افزودن روغن سویا به جیره غلظت فراسنجه­های خونی گلوکز، کلسترول و LDL به شکل معنی­داری در مقایسه با افزودن پیه و یا مخلوط روغن سویا و پیه کاهش در حالی­که غلظت تری گلیسرید، HDL و VLDL افزایش یافت (05/0> P ). افزودن مکمل ال-­کارنیتین به جیره حاوی روغن سویا باعث کاهش چربی لاشه و کاهش غلظت گلوکز، کلسترول و LDL در مقایسه با جیره حاوی پیه یا مخلوط پیه و روغن سویا در جوجه­های گوشتی سویه راس شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن رجب زاده نسوان | منصور رضایی



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239004.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات