این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۳، شماره ۵، صفحات ۴۰-۵۲
عنوان فارسی
تأثیر استفاده از ال- کارنیتین در جیره های حاوی منابع مختلف چربی بر عملکرد، ترکیب بدن و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ال-کارنیتین (صفر و 125 میلی گرم در کیلوگرم جیره) در جیرههای حاوی منابع مختلف چربی (روغن سویا، پیه و مخلوط روغن سویا و پیه) بر عملکرد، ترکیب بدن و فراسنجههای خونی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 3 تکرار، و 6 قطعه جوجه در هر تکرار و با استفاده از 108 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. صفات افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، مصرف خوراک، ترکیب شیمیایی بدن و فراسنجههای خونی در دوره رشد 11 تا 28روزگی مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که، منابع مختلف چربی تأثیر معنیداری بر عملکرد جوجه ها نداشت، اما مقدار چربی لاشه به طور معنیداری با افزودن روغن سویا کاهش یافت (05/0> P ). درصد پروتئین و ماده خشک لاشه، تحت تأثیر منابع مختلف چربی و سطوح ال-کارنیتین قرار نگرفت. استفاده از مکمل ال-کارنیتین در جیرهها تأثیری بر وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت، اما چربی کل بدن را به طور معنیداری کاهش داد (05/0> P ). با افزودن روغن سویا به جیره غلظت فراسنجههای خونی گلوکز، کلسترول و LDL به شکل معنیداری در مقایسه با افزودن پیه و یا مخلوط روغن سویا و پیه کاهش در حالیکه غلظت تری گلیسرید، HDL و VLDL افزایش یافت (05/0> P ). افزودن مکمل ال-کارنیتین به جیره حاوی روغن سویا باعث کاهش چربی لاشه و کاهش غلظت گلوکز، کلسترول و LDL در مقایسه با جیره حاوی پیه یا مخلوط پیه و روغن سویا در جوجههای گوشتی سویه راس شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن رجب زاده نسوان | منصور رضایی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239004.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات