این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۴۹-۶۰

عنوان فارسی تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله برای بررسی تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خون جوجه های گوشتی 500 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در یک طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با تعداد 4 تیمار، 5 تکرار اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل: شاهد (بدون اسانس)، غلظت 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن بودند. عملکرد رشد در طول دوره و فراسنجه های خونی در دو سن 21 و 42 روزگی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد، غلظت 2/0 درصد آویشن از بیشترین وزن زنده (18/2 کیلوگرم) و کمترین ضریب تبدیل (99/1) در بین گروه ها برخوردار بود (05/0p<). میزان کلسترول و تری گلیسیرید کل در سنین 21 و 42 روزگی، با افزایش غلظت اسانس آویشن کاهش، ولی گلوکز افزایش معنی دار (05/0p<) نشان دادند. بیشترین مقدار پروتئین سرم خون در سن 21 روزگی برابر 52/41 گرم بر لیتر در غلظت 1/0 مشاهده شد (05/0p<). مقدار آلبومین همه گروه های آزمایشی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. مقدار گلوبولین در سن 21 روزگی تحت تاثیر اسانس قرار نگرفت ولی در سن 42 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) نسبت به شاهد بالاتر بود. نسبت آلبومین به گلوبولین تنها در سن 21 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. براساس نتایج این آزمایش، استفاده از اسانس آویشن در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی نتایج مثبتی بر عملکرد رشد و بهبود فراسنجه های خونی نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجید کلانتر |


علی اصغرساکی | اصغرساکی



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-21&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239013.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات