این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۴۹-۶۰
عنوان فارسی
تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
برای بررسی تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خون جوجه های گوشتی 500 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در یک طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با تعداد 4 تیمار، 5 تکرار اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل: شاهد (بدون اسانس)، غلظت 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن بودند. عملکرد رشد در طول دوره و فراسنجه های خونی در دو سن 21 و 42 روزگی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد، غلظت 2/0 درصد آویشن از بیشترین وزن زنده (18/2 کیلوگرم) و کمترین ضریب تبدیل (99/1) در بین گروه ها برخوردار بود (05/0p<). میزان کلسترول و تری گلیسیرید کل در سنین 21 و 42 روزگی، با افزایش غلظت اسانس آویشن کاهش، ولی گلوکز افزایش معنی دار (05/0p<) نشان دادند. بیشترین مقدار پروتئین سرم خون در سن 21 روزگی برابر 52/41 گرم بر لیتر در غلظت 1/0 مشاهده شد (05/0p<). مقدار آلبومین همه گروه های آزمایشی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. مقدار گلوبولین در سن 21 روزگی تحت تاثیر اسانس قرار نگرفت ولی در سن 42 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) نسبت به شاهد بالاتر بود. نسبت آلبومین به گلوبولین تنها در سن 21 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. براساس نتایج این آزمایش، استفاده از اسانس آویشن در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی نتایج مثبتی بر عملکرد رشد و بهبود فراسنجه های خونی نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید کلانتر |
علی اصغرساکی | اصغرساکی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-21&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239013.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات