این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۱۶-۲۸
عنوان فارسی
تأثیر فیتاز میکروبی بر عملکرد، کیفیت لاشه و محتوی فسفر و کلسیم استخوان درشت نی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 تأثیر آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، مقدار فسفر و کلسیم استخوان درشت نی جوجه های گوشتی مورد مطالعه قرار گرفت. در این آزمایش تعداد 1260 قطعه جوجه خروس گوشتی از سویه تجارتی راس 308، با 9 تیمار شامل 2 سطح آنزیم فیتاز (صفر و 500 واحد در هرکیلوگرم جیره)، 2 سطح انرژی (مقدار توصیه شده و 80 کیلوکالری کمتر از مقدار توصیه شده)، 2 سطح فسفر قابل دسترس (50 و 75 درصد مقادیر توصیه شده) و تیمار شاهد (فاقد آنزیم فیتاز، با انرژی و فسفر قابل دسترس به مقدار توصیه شده)، 4 تکرار برای هر تیمار و 35 قطعه جوجه خروس در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از آنزیم فیتاز باعث افزایش معنی داری در مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، درصد سینه و ران در کل دوره گردید (05/0P<). از نظر سطح انرژی اختلاف معنی داری بین تیمارها در مورد خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی وجود داشت (05/0P<). از نظر خوراک مصرفی (5/3299 در مقابل 4/3714 گرم)، افزایش وزن بدن (5/1531 در مقابل 6/ 1947 گرم)، ضریب تبدیل غذایی (17/2 در مقابل 91/1)، درصد سینه (02/33 در قابل 69/ 33 درصد) و ران (4/35 در مقابل 3/36 درصد) و محتوی خاکستر (69/41 در مقابل 66/43 درصد)، فسفر (96/7 در مقابل 35/8 درصد) و کلسیم (65/14 در مقابل 81/15 درصد) استخوان درشت نی اختلاف معنی داری بین سطوح 50 و 75 درصد فسفر قابل دسترس مشاهده گردید (05/0P<). اثر متقابل انرژی و فسفر بر صفات خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و درصد فسفر استخوان درشت نی معنی دار بود (05/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 500 واحد آنزیم فیتاز در هر کیلوگرم جیره ی حاوی 80 کیلوکالری انرژی کمتر از مقدار توصیه شده و سطح 75 درصد فسفر قابل دسترس توصیه شده، بهترین عملکرد را در جوجه های گوشتی به دنبال خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Microbial Phytase on Performance, Carcass Characteristics and Phosphorus and Calcium Content of Tibia in Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله
A 2×2×2 factorial arrangement with control group was conducted to study the effect of different levels of microbial phytase, metabolizable energy and available phosphorus on performance, carcass characteristics and phosphorus and calcium content of tibia in broiler chicks. In this experiment, 1260 Ross 308 male broiler chicks allocated to 9 treatments in a factorial arrangement, with 2 levels of microbial phytase (0 and 500 FTU), 2 levels of metabolizable energy (recommended level and 80 kcal lower than recommended levels), 2 levels of available phosphorus (50 and 75% of recommended levels) with control group (without enzyme and recommended level of available phosphorus), with 4 replications and 35 chicks in each replicate in a completely randomized design (CRD). Use of microbial phytase had significant effect on feed intake, body weight gain in whole period of the experiment (P< 0.05). Differences of energy levels had significant effect on feed intake, body weight gain and feed conversion ratio (P< 0.05). There were significant differences between treatments for available phosphorus levels for feed intake (3299.5 Vs. 3714.4 g), body weight gain (1531.5 Vs. 1974.6 g), feed conversion ratio (2.17 Vs. 1.91), breast (33.02 Vs. 33.69) and thigh (35.4 Vs. 36.3) percentage, tibia ash (41.69 Vs. 43.66%) phosphorus (7.96 Vs. 8.35%) and calcium (14.65 Vs. 15.81%) content of tibia (P< 0.05). Interaction of energy and phosphorus was significant on feed intake, body weight gain, feed conversion ratio and phosphorus percentage of tibia (P< 0.05). Results of this experiment showed that use of 500 FTU microbial phytase, with 80 kcal/kg ME lower than recommended levels and 75% recommended available phosphorus level had the best result on performance in broiler chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابوذر موسوی |
منصور رضایی |
فریدون نیک نفس |
بهرام شهره |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-42&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239030.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات