این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۶۷۹-۶۹۲

عنوان فارسی بهینه‌سازی تجهیزات مختلف خشک‌کردن برای برگ‌های اسطوخودوس با روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله برگ اسطوخودوس به‌عنوان طعم دهند به غذاها، نوشیدنی‌ها در سطح گسترده‌ای استفاده می‌شود و یک منبع غنی از ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی است. روش خشک‌کردن برای نگهداری این ترکیبات بسیار حیاتی است. در این مطالعه، برگ اسطوخودوس به‌وسیله خشک‌کن‌های اتمسفر انجمادی، چندمرحله‌ای نیمه‌صنعتی پیوسته و مادون‌قرمز خلائی خشک شد و به روش سطح پاسخ برای بالاترین نرخ خشک شدن، فنول کل بافت و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و کمترین تغییر شاخص‌های رنگی بهینه‌سازی شد. همچنین برگ اسطوخودوس در شرایط طبیعی به‌عنوان یک روش سنتی خشک شد. خشک‌کردن چندمرحله‌ای موجب پدیده باز پخت شد که متعاقباً نرخ خشک­شدن به‌صورت مشهود افزایش یافت. خشک‌کن مادون‌قرمز- خلائی عملکرد مناسبی بروی نگهداری مواد فعال برگ‌های اسطوخودوس داشت. نقطه بهینه برای خشک‌کردن برگ‌های اسطوخودوس در خشک‌کن اتمسفر انجمادی در دمای °C5- یافت شد. نقطه بهینه‌دما در خشک‌کن چندمرحله‌ای نیمه‌صنعتی پیوسته در °C 60-40-60 به ترتیب برای دمای مرحله اول، دوم و سوم به دست آمد. نقطه بهینه در خشک‌کن مادون‌قرمزخلائی°C 60 وkPa20 به ترتیب برای دمای هوای و فشار هوا بود. بر اساس نتایج، از میان چندین روش خشک‌کردن، خشک‌کن مادون‌قرمز خلائی برای خشک‌کردن برگ‌های اسطوخودوس مناسب‌تر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of Different Drying Systems for Lavender Leaves Applying Response Surface Methodology
چکیده انگلیسی مقاله Lavender leaves, widely used as flavors for foods and beverages, are a rich source of phenol components and antioxidant. Drying method is of vital importance for keeping these compounds. In this study, lavender leaves were dried by means of Atmospheric Freeze (AF), Multi-Stage Semi-Industrial Continuous (MSSIC), and Near Infrared-Vacuum (NIR-Vacuum) dryers and optimized by Response Surface Methodology (RSM) for the highest drying rate, total phenol content, antioxidant capacity, and the lowest color indicators change. Lavender leaves were also dried under natural conditions as the traditional method. Multi-stage drying caused tempering phenomenon and, consequently, drying rate increased obviously. Near infrared-vacuum dryer had suitable performance on keeping the active ingredients of lavender leaves. Optimum point to dry lavender leaves in atmospheric freeze dryer was found to be -5℃. The optimum temperature points in the multi-stage semi-industrial continuous dryer were achieved to be 60, 40, and 60℃ for the first, second, and third stages, respectively. The optimum point in near infrared-vacuum dryer was 60℃ and 20 kPa for air temperature and pressure, respectively. Based on the results, among several drying methods, near infrared-vacuum dryer was the more suitable for drying lavender leaves.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | H. Homayounfar
Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan 65178-38695, Islamic Republic of Iran.


| R. Amiri Chayjan
Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan 65178-38695, Islamic Republic of Iran.


| H. Sarikhani
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan 65178-38695, Islamic Republic of Iran.


| R. Kalvandi
Department of Natural Resources, Research and Education Center for Agricultural and Natural Resources, Hamedan, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11262-3&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2390312.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات