این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۶، شماره ۱، صفحات ۸۶-۹۷
عنوان فارسی
تأثیر پروبیوتیک و روغن دانه گیاه دارویی کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.36.86.99.1.1578.1610این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی، لیپوپروتئینهای سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2، با دو منبع روغن گیاهی (کانولا و کدو تخمکاغذی) و سه نوع افزودنی (فاقد افزودنی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بهطور تصادفی بین واحدهای آزمایشی توزیع شدند. نتایج نشان داد استفاده از پروبیوتیک همراه با منابع روغن گیاهی اثر منفی بر صفات تولیدی شامل وزن نسبی لاشه، سینه، ران، چربی شکمی، درصد زندهمانی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. درصد هماتوکریت خون در جوجههای دریافتکننده افزودنی در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (0.05>P). اثر منبع روغن و افزودنی بر سایر فراسنجههای خونی شامل پروتئین تام، گلوکز و اسید اوریک از نظر آماری معنیدار نبود. استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی بهطور معنیداری موجب کاهش تریگلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و افزایش کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL) شد (0.05>P). اثر منبع روغن بر لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) از نظر آماری معنیدار نبود. کمترین مقادیر تریگلیسرید، کلسترول کل، HDL و VLDL در جوجههای تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی به همراه ویرجینامایسین دیده شد (0.05>P). بیشترین مقدار تریگلیسرید در جوجههای تغذیه شده با روغن کانولا به همراه آنتیبیوتیک دیده شد (0.05>P). اثر منبع روغن و نوع افزودنی بر پاسخ ایمنی خونی و وزن نسبی اندامهای لنفوئیدی از نظر آماری معنیدار نبود. بهطور کلی میتوان گفت استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی، موجب بهبود نسبی لیپوپروتئینهای سرم شد. از سوی دیگر، کارایی افزودنیها به نوع روغن (الگوی اسید چرب) مورد استفاده در جیره بستگی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of probiotic and seed oil of medicinal plant pumpkin (Cucurbita pepo convar. pepo var. styriaca) on productive traits, blood parameters, and immune response of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed to investigate the effects of probiotic on productive traits, blood parameters, serum lipoproteins, and blood immune response of broilers fed with pumpkin seed oil. A total of 480 one-day-old Arian commercial broilers in a 2×3 factorial experiment, with two plant oil sources (canola and pumpkin) and three additives (no additive, probiotic and antibiotic) in a completely randomized design with four replicates and 20 chicks per replicate, were randomly distributed among the experimental units. The results showed that probiotic application with plant oil sources had no negative effect on productive traits including relative weight of carcass, breast, thigh, abdominal fat, survival percentage, and feed conversion ratio. The percentage of blood hematocrit in the chicks receiving the additives was lower than the control group (P< 0.05). The effect of oil source and additives on other blood parameters including total protein, glucose, and uric acid was not statistically significant. The use of pumpkin (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) seed oil significantly reduced triglyceride and very-low-density lipoprotein (VLDL), and increased total cholesterol and high-density lipoprotein (HDL) (P< 0.05). The effect of oil source on low-density lipoprotein (LDL) was not statistically significant. The lowest levels of triglyceride, total cholesterol, HDL, and VLDL were observed in chicks fed with pumpkin seed oil and virginamycin (P< 0.05). The highest amount of triglyceride was observed in chicks fed with canola oil and antibiotics (P< 0.05). The effect of oil source and additives on blood immune response and relative weight of lymphoid organs was not statistically significant. Generally, using pumpkin seed oil resulted in a partial improvement in serum lipoproteins. On the other hand, the efficiency of the additives depended on the type of oil (fatty acid profile) used in the diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
داریوش خادمی شورمستی |
استادیار، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
فرید شریعتمداری |
استاد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
محمد امیر کریمی ترشیزی |
دانشیار، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_121455_5465569c960710529243a1fbd0f9acf4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-2393327.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات