این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۳۲-۳۷
عنوان فارسی
ارزیابی روش PCR جهت تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان در شهرستان کرج
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: باکتری سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس یکی از سویههای شایع درگیر کننده ماکیان است که از طریق مواد غذایی آلوده قابل انتقال به انسان میباشد. در این مطالعه از روش PCR برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده شد.روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 80 نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان کرج و توابع آن تهیه گردید. DNA نمونهها به روشsalting out استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف و سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس (1621 RTCC) به عنوان کنترل مثبت بهینهسازی و انجام گردید. یافتهها: بررسی محصولات PCR به روش الکتروفورز نشان از تشکیل قطعه 250 جفت بازی و آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 16 مورد از نمونههای گوشت مرغ (40 درصد) و 9 مورد از نمونههای تخم مرغ (23 درصد) داشت. در آزمون تعیین ویژگی، نتیجه تست در مورد 6 باکتری رودهای دیگر از سایر سویهها و جنسها منفی گردید و حساسیت روشPCR در این بررسی در سطح DNA ژنومی fg 100 تعیین شد.نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که با توجه به محدودیتها و مشکلات روشهای جداسازی آزمایشگاهی میتوان از روش PCR استفاده کرد به عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونههای غذایی به باکتری سالمونل انتریتیدیس
کلیدواژههای فارسی مقاله
سالمونلا انتریتیدیس، PCR، محصولات ماکیان
عنوان انگلیسی
Diagnostic value of PCR method for detection of Salmonella enteritidis contamination in poultry products in Karaj
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Salmonella enterica serovar Enteritidis which involves poultry is transmitted by food. The aim of this survey was to optimize PCR method in order to detect Salmonella enteritidis in poultry products. Materials and methods: In this basic research, 80 samples (40 broiler meat and 40 egg samples) were obtained from distribution centers in Karaj and suburb. Following the DNA extraction of the samples, PCR was optimized and performed using standard strain of Salmonella enteritidis (RTCC1621) as positive control and primers against the flagella coding sequence of Salmonella Enteritidis genome. Results: The analysis of the PCR products by agarose gel electrophoresis indicated the amplification of 250 bp segments in 16 out of 40 (40%) broiler meat and 9 out of 40 (23%) egg samples. The sensitivity of the PCR at the DNA level was found to be 1pg and the specificity of the PCR was determined using 6 other entric Gram negative bacteria and found to be positive only for Salmonella enteritidis. Conclusion: This study confirmed that PCR provides sensitive, specific and rapid approach for detection of Salmonella enteritidis in food samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Salmonella enteritidis, PCR, poultry products
نویسندگان مقاله
نگار نایبی | negar nayebi
islamic azad university, tehran, iran
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
سیدعلی قرشی | seyed ali ghorashi
national institute of genetic engineering and biotechnology, tehran, iran
گروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
ناصر هرزندی | naser harzandi
karaj branch, islamic azad university, tehran, iran
گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
مهدی شمس آرا | mehdi shamsara
national institute of genetic engineering and biotechnology, tehran, iran
گروه زیست فناوری دام و آبزیان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
بهمن تبرایی | bahman tabarai
vaccination center, pasteur institute of iran
موسسه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، بخش واکسن
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)
امیر بختیاری | amir bakhtiari
islamic azad university, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-336&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
بنیادی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات