این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۱۵۷-۱۶۳

عنوان فارسی بررسی فراوانی نانوساختار لایه سطحی و β-لاکتاماز در سویه های باسیلوس سرئوس
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نانوساختار لایه سطحی ((S-layer خارجی ترین لایه پروتئینی در اغلب آرشی ها و باکتری ها است. لایه سطحی با مهار فاگوسیتوز، ممانعت از ورود برخی بیومولکول ها از جمله آنتی بیوتیک ها و اتصال به پروتئین های ماتریکس یکی از عوامل ویرولانس در باکتری ها محسوب می گردد. -βلاکتاماز آنزیم غیرفعال کننده آنتی بیوتیک های خانواده β-لاکتام است. با توجه به اهمیت آنتی-بیوتیک های این خانواده در درمان عفونت های باسیلوسی، انتشار سویه های باسیلوس سرئوس مولد نانوساختار لایه سطحی و β-لاکتاماز منجر به گسترش عفونت های بیمارستانی مقاوم دربرابر آنتی بیوتیک ها می گردد. روش بررسی: در این پژوهش بنیادی، 274 نمونه در سال های 1384تا 1386در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا و دانشگاه اصفهان به طور تصادفی انتخاب و بررسی شدند. شناسایی باکتری ها بر اساس روش های میکروبیولوژیک نظیر رنگ آمیزی، تست های بیوشیمیایی، محیط های افتراقی و محیط اختصاصی باسیلوس سرئوس انجام گرفت. برای آماده سازی نمونه ها، از کشت 16 ساعته باکتری روی محیط TSA استفاده شد. پس از جداسازی پروتئین های سطحی، نمونه ها الکتروفورز شدند. ایجاد باند در ناحیه KDa 97 بیانگر وجود لایه سطحی در باسیلوس سرئوس می باشد. بررسی توان تولید β-لاکتاماز با روش اسیدومتریک انجام گرفت. یافته ها: از 274 نمونه، شیوع باسیلوس سرئوس 49/9 درصد، فراوانی نانوساختار لایه سطحی در باکتری های مورد بررسی20/46 درصد و فراوانی b-لاکتاماز در باسیلوس سرئوس های واجد نانوساختار لایه سطحی 100 درصد بود. نتیجه گیری: یافته ها موید انتشار قابل ملاحظه سویه های باسیلوس سرئوس مولد نانوساختار لایه سطحی و b-لاکتاماز در بیمارستان می باشد. پیشنهاد می شود با کنترل تراکم باکتری ها به خصوص در مکان هایی که تردد افراد زیاد است و باکتری ها به سرعت در آنجا انتشار می یابند ازجمله مراکز -بهداشتی درمانی- روند تولید سویه های مقام در برابر آنتی بیوتیک ها کنترل گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prevalence of nano structure S-layer and β-lactamase in Bacillus cereus strains
چکیده انگلیسی مقاله Background: S-layer is the outer protein layer in the most archaea and bacteria. S-layer protects bacteria against phagocytosis and prohibits entry of some biomolecules and some antibiotics and adhesion to matrix proteins. S-layer is a virulence agent in bacteria. β–lactamase can inactive β-lactame antibiotics. According to role of β-lactame antibiotics in the treatment of infectious diseases with Bacillus spp., increasing frequency of S-layer and β–lactamase producer Bacillus cereus strains in hospitals lead to increase antibiotic resistant nosocomial infections. Materials and methods: In this basic study, 274 samples were evaluated with laboratory methods in Alzahra hospital and Isfahan University between 2004 and 2006. Bacterial identification was performed with microbiological methods, such as staining, chemical test, use of differential and selective Bacillus cereus selective agar media. Bacteria cultured in TSA for 16h, and then separated surface proteins, and finally electrophoresis was performed. S-layer in Bacillus cereus has 97KD molecular weight. Production of β-lactamase was evaluated by acidometric method. Results: Of 247 isolated bacteria, frequency of Bacillus cereus strains, S-layer and β–lactamase in S-layer producer Bacillus cereus strains were 9.49%, 46.20% and 100%, respectively. Conclusion: Results showed high prevalence of nano structure S-layer and β-lactamase producer Bacillus cereus strains in hospital. We recommend controlling bacterial population in crowded places and health and therapeutic centers to decrease producing antibiotic resistance bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیلا جلال پور | shila jalalpoor
, department of food industrial, technical college, islamic azad university, shahraza branch, isfahan. iran.
گروه صنایع غذایی، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا (Islamic azad university of shahreza)

روحا کسری کرمانشاهی | rooha kasra kermanshahi
department of biology, faculty of basic sciences, university of alzahra, tehran, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)

اشرف السادات نوحی | ashraf sadat nouhi
, department of biology, faculty of sciences, university of tehran, tehran, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمید زرکش اصفهانی | hamid zarkesh esfahani
, department of biology, faculty of sciences, university of isfahan, isfahan, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-305&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده بنیادی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات