این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۱۹۷-۲۰۰

عنوان فارسی ارزیابی تاثیر نایسین روی کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: به دلیل توجه روز افزون به نگهدارنده های طبیعی، مطالعات فراوانی در طی سالهای اخیر صورت گرفته است که در آنها از نایسین به عنوان نگهدارنده، جهت کنترل پاتوژن های غذایی و میکروارگانیسم های عامل فساد مواد غذایی استفاده شده است. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد باکتریایی نایسین و تاثیر آن در کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی رایج بود.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، فعالیت ضد باکتریایی نایسین و تاثیر آن در کاهش غلظت نگهدارنده های شیمیایی رایج، بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس (سویه 1112) و لیستریا منوسایتوجنز (سویه 1301) بررسی شد. آزمایش ها به دو مرحله اساسی تقسیم بندی شدند. مرحله اول شامل تعیین MIC (حداقل غلظت مهار کننده رشد) و MBC (حداقل غلظت کشندگی) مواد نگهدارنده نیتریت سدیم، بنزوئیک اسید و نایسین در pH بهینه (5.5) بود که برای این کار از روش تهیه رقت استفاده شد. در مرحله بعد،MIC نیتریت سدیم و بنزوئیک اسید در حضور MIC نایسن تعیین شد.یافته ها: ترکیبات فوق بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس و لیستریا منوسایتوجنز خاصیت ضد باکتریایی داشته و MIC آنها به ترتیب برای استافیلوکوکوس ارئوس 350، 200 وppm 25 وبرای لیستریا منوسایتوجنز 100، 200 و 10 ppm به دست آمد. هنگامی که نگهدارنده های شیمیایی همراه با نایسین به کار رفتند، نایسین MIC این ترکیبات را کاهش داد (به ترتیب 200 وppm 50 برای استافیلوکوکوس ارئوس و 25 وppm 25 برای لیستریا منوسایتوجنز).نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که می توان از نایسین به عنوان یک نگهدارنده بی ضرر در میکروبیولوژی غذایی استفاده کرد و غلظت نگهدارنده های شیمیایی را کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نایسین، سرطان، نیتریت سدیم، بنزوئیک اسید، باکتری

عنوان انگلیسی Effect of nisin on decreasing concentration of chemical preservatives
چکیده انگلیسی مقاله Background: Because of widespread interests to biopreservatives, several studies have been conducted within last decades that show the nisin has been used as a preservative to control food borne spoilage microorganisms. The aim of this study was to evaluate anti-bacterial activity of nisin and its effect on decreasing concentration of current chemical preservatives. Materials and methods: In this experimental study, anti-bacterial activity of nisin and its effect on decreasing concentration of usual chemical preservatives against Staphylococcus aureus (PTCC 1112) and Listeria monocytogenes (PTCC 1301) were studied. The study was performed in two steps. First, MIC (minimum inhibitory concentration) and MBC (minimal bactericidal concentration) of preservatives, including sodium nitrite, benzoic acid and nisin, were measured in optimum pH (5.5) by serial dilution method. Second, MIC of sodium nitrite and benzoic acid were determined in combination with nisin. Results: Sodium nitrite, benzoic acid and nisin had antibacterial activities against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes MIC was 500, 200 and 25 ppm for Staphylococcus aureus, and 100, 200 and 10 ppm for Listeria monocytogenes, respectively. Niacin reduced MIC of sodium nitrite and benzoic acid to 200 and 50 ppm for Staphylococcus aureus, and 25 and 25 ppm for Listeria monocytogenes, respectively. Conclusion: The nisin reduces chemical preservatives concentration required, and it could be used as a safe preservative in food microbiology.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nisin, Cancer, Sodium nitrite, Benzoic acid, Bacteria

نویسندگان مقاله صاعد مبصری | saed mobasseri
msc student of microbiology, department of microbiology, faculty of basic sciences, qom branch, islamic azad university, qom, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

فریدون ملک زاده | fereidoun malekzadeh
professor, phd of microbiology, department of microbiology, faculty of basic sciences, science and research campus, islamic azad university, tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

احمدعلی پوربابایی | ahmad ali pourbabai
assistant professor, department of microbiology, faculty of basic sciences, qom branch, islamic azad university, qom, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

پوریا جندقی | pouria jandaghi
msc of microbiology, tehran medical branch, islamic azad university, tehran ,iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-215&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اپیدمیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات