این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۳۰، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۳

عنوان فارسی اثر برهمکنش کادمیم و بقایای گندم و یونجه بر عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی کم مصرف در ذرت
چکیده فارسی مقاله آلودگی خاک‌ها به کادمیم می­تواند سبب کاهش تولیدات گیاهی و افزایش خطر استفاده از محصولات گیاهی آلوده به این فلز توسط انسان و حیوانات شود. در سال 1393 آزمایشی گلخانه‌ای بمنظور بررسی اثر برهمکنش کادمیم با بقایای گندم یا یونجه بر وزن خشک ذرت، غلظت، و جذب کل عناصر کم‌مصرف به‌وسیله ذرت انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش سطوح کادمیم کاربردی، سبب کاهش معنی‌دار جذب کل منگنز اندام هوایی ذرت در خاک تیمار شده با بقایای یونجه شد اما بر وزن خشک ذرت، غلظت، و جذب سایر عناصرغذایی اثر معنی‌داری نداشت. افزایش سطوح بقایای گندم، غلظت روی اندام هوایی ذرت را افزایش داد اما سبب کاهش وزن خشک، غلظت مس، و جذب کل آهن، منگنز، و مس اندام هوایی ذرت شد. افزایش سطوح بقایای یونجه سبب کاهش غلظت و جذب کل منگنز اندام هوایی ذرت شد. بطورکلی کاربرد بقایای یونجه وزن خشک ذرت و جذب کل مس، را کمتر از بقایای گندم کاهش داد اما غلظت منگنز و روی اندام هوایی ذرت در تیمارهای حاوی بقایای گندم بیشتر بود. کاربرد هر دو نوع بقایای گندم و یونجه سبب کاهش اثر سوء کادمیم بر جذب کل آهن اندام هوایی ذرت شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Interaction Effects of Cadmium and Wheat or Alfalfa Residues on Corn Yield and Nutrients Uptake
چکیده انگلیسی مقاله Soils contaminated with cadmium (Cd) may cause a reduction in plants yield and increase the hazard of Cd-contaminated plants consumption by human and animals. In order to study the interaction effects of cadmium and wheat or alfalfa residues on dry matter yield (DMY), concentration, and uptake of micronutrients by corn in a calcareous soil, a greenhouse experiment was conducted in 2014. Results showed that increasing Cd levels significantly decreased manganese (Mn) uptake by corn in soil treated with alfalfa residues but had no significant effect on DMY, concentration, and uptake of other nutrients. Higher levels of wheatresidues significantly increased zinc (Zn) concentration in corn shoots, but decreased DMY, copper (Cu) concentration, and iron (Fe), Mn, and Cu uptake. Increasing levels of alfalfa residues resulted in a reduction of Mn concentration and uptake by corn.In general, addition of alfalfa residues decreased corn DMY and Cu uptake less than those of wheatresidues, but Mn and Zn concentration of corn shoots in wheatresidues treatments were higher compared to those of alfalfa residues. Addition of wheat and alfalfa residues mitigated detrimental effects of cadmium on Fe uptake by corn aerial parts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://srjournal.areo.ir/article_106307_77199bb5dc6b4c5f68ec0870cbd302e4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-240673.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات