این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۶۱۷-۶۲۴
عنوان فارسی
بررسی اثرات فسفر و روی بر ترکیب شیمیایی برگ و وزن مغز گردو
چکیده فارسی مقاله
گردو درختی است که کشت و عمل آوری آن با اهداف چند منظوره صورت میگیرد لذا از نظر اقتصادی بسیار با اهمیت است. افزایش کمیت و کیفیت محصول به منظور دستیابی بازارهای جهانی جزء اهداف مهم اصلاح گردو است که نیازمند برنامه ریزی طولانی و بنیادی است در این میان فسفر و روی از جمله عناصر مهم در تغذیه گردو بوده و نقش این دو عنصر کاملاً برجسته است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با سه سطح فسفر (صفر، 150 و 300 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و سه سطح روی (صفر، 15 و 30 کیلوگرم Zn در هکتار) در چهار تکرار انجام شد. افزایش مصرف فسفر اثر معنیداری بر افزایش غلظت فسفر و آهن در برگ داشت. کاربرد فسفر در سطح 150 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش معنی دار غلظت مس در برگ گردید، اما کاربرد سطح بیشتر فسفر آن را کاهش داد. همچنین کاربرد روی سبب افزایش غلظت روی در برگ شد ولی غلظت فسفر را به طور معنی داری در برگ کاهش داد. نتایج نشان داد افزایش فسفر مصرفی در سطح 150 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش معنیدار وزن خشک مغز گردید، اما کاربرد سطح بیشتر فسفر آن را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Phosphorus and Zinc on Chemical Composition of Leaves and Nutmeat Weight in Walnut
چکیده انگلیسی مقاله
Walnut tree is grown for multiple purposes. Indeed, it is economically important and increasing its yield and improving its quality in order to compete in the international markets is one of great importance. To this end, one significant management practice is proper use of suitable fertilizers. Zinc and Phosphorus are two important elements in the nutrition of walnut. In this study, experiments were conducted with 3 phosphorus levels (0, 150, and 300 kg P2O5.ha-1) and 3 zinc levels (0, 15, and 30 kg Zn. ha-1) by using factorial arrangement in randomized complete blockdesign with four replications. Addition of phosphorus significantly affected concentration of P and Fe in the leaves. Phosphorus application of 150 kg.ha-1significantly increased copper concentration in the leaves. But, the application of higher levels of phosphorus decreased it. Also, Zn application increased its concentration in the leaves, but significantly decreased concentration of P in the leaves. The results of the study showed P application of 150 kg.ha-1significantly increased the dried weight of nutmeat, but application of higher levels of phosphorus decreased it.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناصر برومند |
استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)
مجتبی مقبلی |
دانشجوی دکتری علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_100851_78f4fe0496bdb13eccce1ddf52805acf.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-240724.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات