این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۶۳۶-۶۴۶
عنوان فارسی
اثرات غلظت کادمیوم در آب آبیاری بر عملکرد و برخی صفات رشدی و مرفولوژیکی گیاه فلفل (capsicum. Frutescens)
چکیده فارسی مقاله
کادمیوم یک عنصر سنگین و بسیار سمی میباشد که جزء مهمترین آلایندههای محیطی و صنعتی طبقهبندی شده و در بین عناصر سنگین به دلیل تحرک بالا، حلالیت زیاد و سمیت بیش از حد، مورد توجه خاص قرار گرفته است. به منظور بررسی اثر سمیت کادمیوم بر گیاه فلفل، آزمایشی گلخانهای شامل سه سطح کادمیوم (صفر، 25/0 و 5/0 میلی مولار به صورت کلرید کادمیوم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که مصرف کادمیوم اثر منفی بر روی عملکرد و برخی شاخصهای مرفولوژیکی گیاه فلفل داشت، به طوری که افزودن 5/0 میلیمولار کادمیوم باعث کاهش معنیدار (0.05 >p) در حجم ریشه، طول ریشه، تعداد برگ، وزنتر و خشک اندام هوایی، وزنتر ریشه، تعداد میوه و وزن خشک میوه به ترتیب به میزان 8/45، 2/12، 48/18، 38، 3/15، 7/20 ،32/55، 08/34 درصد، نسبت به تیمار شاهد گردید. تعیین محتوای رنگیزههای فتوسنتزی نیز نشان داد که افزایش سطوح کادمیوم بر میزان رنگیزههای کلروفیلی مؤثر بوده به نحوی که در تیمار 5/0 میلی مولار کادمیوم باعث کاهش معنیدار (0.05>p) کلروفیلa ، b و کلروفیل کل به میزان 5/26، 7/34، 19/18 درصد نسبت به تیمار شاهد گردید. همچنین نتایج تجزیه واریانس کاهش معنیدار محتوای نسبی آب بافت گیاه تحت تأثیر سمیت کادمیوم را نشان داد به طوری که این شاخص به میزان 5/14 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت ولی بین دو سطح تیمار کادمیوم اختلاف معنیداری مشاهده نشد (0.05 >p). با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر، در کل سمیت کادمیوم باعث آسیب به ساختار گیاه، تأثیر منفی بر فرایندهای فیزیولوژیکی گیاه و همچنین کاهش عملکرد میوه در هر بوته شد ولی برای تعیین دقیق تر تأثیرکادمیوم بر رشد و عملکرد گیاه اندازهگیری میزان این عنصر در بافت میوه در تحقیقات بعدی پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Irrigation Water Cadmium Concentration on Yield and Growth Traits of Green Pepper (Capsicum frutescens)
چکیده انگلیسی مقاله
Cadmium is a highly toxic heavy metal and one of the most important environmental pollutants. Cadmium has a particular interest among the heavy elements due to the high mobility, solubility, and toxicity for human, plants, and other organisms. In order to study cadmium toxic effect on green pepper, a completely randomized design was performed with three levels of cadmium (0, 0.25, and 0.5 mM as cadmium chloride) in three replications under greenhouse conditions. The result showed that cadmium had a negative effect on some morphological traits of green pepper. In this regard, concentration of 0.5mM of cadmium caused significant decrease(p< 0.05) in root volume, root length, leaf number, fresh weight and dry weight of shoot and root by, respectively, 45.8%, 12.2%, 18.5%, 38%, 15.3%, and 20.7 percent compared to the control. Also, results showed that increase in the levels of cadmium lowered the content of photosynthesis pigments: at the concentration of 0.5mM, cadmium caused a significant reduction(p< 0.05) in chlorophyll a, b and total chlorophyll content at the rate of, respectively, 26.5%, 34.7%, and 18.2 percent relative to the control. Besides, analysis of variance showed significant reduction in the relative water content of plant tissue as affected by cadmium toxicity: this index decreased 14.5 percent compared to the control treatment. But, there was no significant difference between the two levels of cadmium treatment (p< 0.05). According to the results of the present study, cadmium caused reduction of growth, damage to the plant, and had negative effect on physiological processes of green pepper. In general, the toxicity of this element varies in different plant species and cultivars, therefore, more studies will be useful on different crop varieties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلا شکاری |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
محمدمجتبی کامل منش | mohammad javad m m kamelmanesh
استادیار گروه ژنتیک و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز ، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
فرشاد صادقی |
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_100853_01a50c42d8a918866cd1d0e331b7643e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-240726.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات