این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
پژوهش های رشد و توسعه پایدار
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۲۷-۱۴۲
عنوان فارسی
تأثیر شوکهای پولی بر قیمت مواد غذایی در ایران
چکیده فارسی مقاله
با توجه به سهم بالای غذا در سبد مصرفی خانوارها و جانشینی محدود آن با سایر کالاها، نوسان قیمت مواد غذایی میتواند اثر قابل توجهی بر کل قیمتهای مصرفکننده داشته باشد. در سالهای اخیر، واکنش قیمت مواد غذایی به شوکهای پولی هدف مطالعات گستردهای بوده است. مطالعه حاضر، اثر شوکهای پولی بر قیمت مواد غذایی را در ایران مورد آزمون قرار داده است. در این راستا، تکنیک جوهانسون- جوسیلیوس و مدل تصحیح خطا با استفاده از دادههای سالانه در دوره 1387-1352 به کار گرفته شد. شوکهای پولی نیز با استفاده از فیلتر هودریک - پرسکات استخراج شد. نتایج نشان داد که در بلندمدت، شوکهای پولی مثبت اثر معنیداری بر قیمت مواد غذایی در ایران دارند. بنابراین سیاستگذاریها باید به گونهای باشد که آثار منفی شوکهای پولی بر قیمت مواد غذایی به حداقل برسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوکهای پولی، قیمت، مواد غذایی، ایران،
عنوان انگلیسی
The Impact of Monetary Shocks on Food Price in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Given the large weight of food in the households’ consumption basket and its limited substitutability with other goods, food price fluctuations are of sizeable impacts on overall consumer prices. The reaction of the food prices to monetary shocks has been the subject of much empirical researches in the recent years. This study examines the impact of monetary shocks on food prices in Iran. To do this, the study adopts Johansen-Juselius and Error-Correction models using time-series data over the period 1973-2008. Using Hodrick-Prescott filter, the monetary shocks were obtained. The results showed that in the long-run positive monetary shocks have significant effects on food prices in Iran. Therefore, policies and strategies should be such that minimize the negative effects of monetary shocks on the food prices.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Monetary Shocks, Price, Food, Iran
نویسندگان مقاله
اسماعیل پیش بهار |
دانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
ابراهیم جاودان |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://ecor.modares.ac.ir/article_14149_62afd602a60ad7eafd9c4c4d1cc6f4e3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1388/article-1388-241076.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات