این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های رشد و توسعه پایدار، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۴۵-۶۴

عنوان فارسی بررسی اثرات اقتصادی شوک‌های قیمتی نفت و مواد غذایی بر متغیرهای اقتصاد کلان ایران
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این مطالعه بررسی چگونگی اثرگذاری شوک­های قیمت جهانی نفت و مواد غذایی بر متغیرهای کلان اقتصاد ایران ( شامل رشد تولید ملی، شاخص سهام، نرخ بهره، تورم و نرخ واقعی ارز ) می­باشد. بدین منظور از روش خود توضیح برداری ساختاری (SVAR) استفاده شده است. در واقع این مطالعه با به کارگیری روش SVAR در سه مدل جداگانه، به بررسی اثرات مستقل قیمت مواد غذایی و قیمت نفت و همچنین اثر همزمان این دو قیمت می­پردازد. داده­های مورد نیاز جهت انجام این مطالعه به صورت ماهانه و مربوط به دوره فروردین 1380 تا اسفند 1390 می­باشد. نتایج مطالعه نشان می­دهند که شوک قیمت نفت اثر کوچکی بر رشد تولیدات صنعتی دارد. بیشترین اثر شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی بر روی نرخ ارز مشاهده شده است. حدود 5 درصد از تغییرات تورم توسط شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی تعریف می­شود. نتایج حاصل از بررسی همزمان شوک قیمت نفت و قیمت جهانی مواد غذایی نشان می­دهد که علاوه بر اثرگذاری جداگانه هر کدام از این شوک­ها بر روی تورم و نرخ ارز، شوک نفتی اثرات معنی­داری را بر قیمت جهانی مواد غذایی به جا خواهد گذاشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigating the Economic Effects of Oil and Food Price Shocks on Macroeconomic Variables in Iran
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study is to investigate the economic effects of world food and oil price shocks on macroeconomic variables (industrial output growth, inflation, stock price indices, lending rate, and real exchange rate) in Iran. For this purpose, the Structural Vector Auto Regressive (SVAR) method is used to examine the autonomous and simultaneous effects of food and oil prices within 3 models. This study uses monthly data from 21th March 2001 to 20th March 2011. The results show that oil price shock has small effect on industrial output growth. The biggest effect of the oil and food price shocks is observed on the exchange rate. About 5 percent of the variation in oil and food prices is explained by inflation shock. Furthermore, results from the simultaneous study of shocks to the oil price and global food price indicate that oil shocks significantly affect global food prices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله SVAR, Price shock, Food, Oil, Macroeconomic Variables

نویسندگان مقاله اسماعیل پیش بهار |
هیات علمی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

مریم باغستانی |
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://ecor.modares.ac.ir/article_11306_57d7c52be3f6f90e2d80387c6a7babc2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1388/article-1388-241123.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات