این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۱۲
عنوان فارسی
اثر محلولپاشی هیومیک اسید بر برخی ویژگیهای کیفی و تجمع عناصر ریز مغذی در اندام هوایی و دانه تریتیکاله (X Tritico-secale Wittmack)
چکیده فارسی مقاله
در راستای تحقق تولید غذای سالم و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، مصرف کودهای آلی در کشتوکار گیاهان از جایگاه ویژهای برخوردار شده است. بهمنظور بررسی اثر غلظت و زمانهای مختلف محلولپاشی هیومیکاسید بر ویژگیهای فیزیولوژیک و ویژگیهای کیفی تریتیکاله، آزمایشی بهصورت کرتهای خرد شده و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال زراعی 97-1396 اجرا شد. عوامل آزمایشی شامل زمان محلولپاشی در چهار سطح بهعنوان عامل اصلی (پنجهزنی، ساقه رفتن، ظهور برگ پرچم، گرده افشانی) و غلظت هیومیک اسید در چهار سطح بهعنوان عامل فرعی (صفر، 200، 400 و 600 میلیگرم در لیتر) بودند. نتایج نشان داد که محلولپاشی در مراحل برگ پرچم و گردهافشانی بیشترین تأثیر را بر صفات فیزیولوژیک داشت. غلظت 600 میلیگرم در لیتر هیومیک اسید بیشترین میزان کلروفیل b، شاخص سطح برگ و شاخص سبزینگی و غلظت 400 میلیگرم در لیتر بیشترین میزان کلروفیل a را به خود اختصاص داد. بیشترین آهن دانه (40/44 میلیگرم در کیلوگرم) مربوط به تیمار زمان پنجهزنی و غلظت 200 میلیگرم در لیتر بود. بیشترین منگنز دانه (30/73 میلیگرم در کیلوگرم) به محلولپاشی در زمان ساقه رفتن و غلظت 200 تعلق داشت. بیشترین عملکرد پروتئین (745/65 کیلوگرم در هکتار) از محلولپاشی غلظت 200 میلیگرم در لیتر هیومیک اسید در مرحله برگ پرچم بهدست آمد. نتایج این آزمایش نشان داد که با محلولپاشی هیومیک اسید میتوان ویزگیهای کیفی و تجمع عناصر ریزمغذی اندام هوایی و دانه تریتیکاله را بهبود بخشید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه برگی، عناصر معدنی، کلروفیل، کود آلی، کیفیت دانه
عنوان انگلیسی
The Effect of Humic Acid Foliar Application on some Qualitative Characteristics and Micronutrients Accumulation in the Shoot and Grain of Triticale (X Tritico-secale Wittmack)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to increase the quality of agricultural products and improve healthy food production systems, application of organic fertilizers has become very important in agroecosystems. To investigate the effect of different concentrations and time of humic acid foliar application on the qualitative characteristics and shoot and grain micronutrients content of Triticale, an experiment was conducted at the Research Field of Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan during the 2017-2018 growing season. The experimental design was a split plot based on the randomized complete block design with four replications. Treatments included the time of foliar application at four levels (tillering, stem elongation, flag leaf, anthesis) in the main plot and spraying concentrations at four levels (0, 200, 400 and 600 mg L-1) in the sub plots. The results showed that the foliar application of humic acid at the flag leaf and anthesis stages had the greatest impact on the plant physiological traits. The highest chlorophyll b content, leaf area index and total chlorophyll (SPAD) were obtained from the application of 600 mg L-1 humic acid and the highest chlorophyll a content was gained from the spraying of 400 mg L-1. The maximum grain iron (40.44 mg kg-1) was related to the spraying of 200 mg L-1 of fertilizer at the tillering stage. The highest protein yield (745.65 kg ha-1) was obtained from the foliar application of 200 mg L-1 humic acid in the flag leaf stage. The highest amount of manganese (30.73 mg kg-1) was related to the application at the stem elongation stage and the concentration of 200 mg L-1. Based on the findings of this study, humic acid foliar application can increase the accumulation of micronutrients in plant and improve the qualitative traits of triticale.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لاله پروین | L. Parvin
University of Agricultural Sciences and Natural Resources of Khuzestan
محمد حسین قرینه | M. H. Gharineh
University of Agricultural Sciences and Natural Resources of Khuzestan
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
آیدین خدایی جوقان | A. Khodaei Joghan
University of Agricultural Sciences and Natural Resources of Khuzestan
علی مشتطی | A. Moshatati
University of Agricultural Sciences and Natural Resources of Khuzestan
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3514-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-2411862.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات