این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۳۷-۱۴۳

عنوان فارسی استفاده از میل ورم زنده (Tenebrio molitor) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: تاثیر بر عملکرد رشد و بازماندگی، بهره وری تغذیه ای، ترکیبات لاشه و آنزیم های هضمی روده
چکیده فارسی مقاله اهداف: در این مطالعه اثر سطوح مختلف استفاده از کرم میل­ورم (Tenebrio molitor L., TM) بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب بدن و آنزیم های گوارشی ماهی قزل­آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بررسی شد. ماهیان (میانگین وزنی 27/0 ±58/8  گرم) در قالب طرح کاملاً  تصادفی در 4 تیمار و هر یک با 3 تکرار  جایابی شدند. مواد و روش­ها: ماهی قزل­آلا با سطوح مختلف 0، 15، 30 و 60 درصد (TM60, TM30, TM15 ,TM0) جیره غذایی (با احتساب 50% رطوبت) از کرم زنده به مدت 30 روز استفاده نمودند. یافته­ها: در پایان آزمایش، بین تیمارها در عملکرد رشد و بهره­وری تغذیه تفاوت معنی­دار وجود داشت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح رژیم غذایی از 0 تا 60 درصد پارامترهای رشد و بهره­وری غذایی نیز افزایش یافت. ضریب تبدیل غذایی (FCR) به­طور معنی­داری در ماهیان تغذیه شده با سطوح بالای کرم (TM60) کاهش یافت. تیمارهای تغذیه شده با TM بیشترین مقدار پروتئین و کمترین مقدار چربی در مقایسه با تیمار شاهد داشتند. آنالیز آنزیم­های گوارشی نشان داد که مقادیر آمیلاز، پروتئاز و لیپاز بین تیمار شاهد و سایر تیمارها تفاوت معنی­دار آماری دارد. فعالیت پروتئاز و آمیلاز در ماهیان تغذیه شده TM60 (بترتیب 04/4± 30/87 و 10/40± 16/719) در مقایسه با تیمار TM0 بیشتر بود. نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که استفاده از 60 درصد کرم زنده (TM60) به جای جیره پایه می­تواند باعث بهبود رشد، ترکیبات لاشه و آنزیم­های گوارشی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The use of live mealworm (Tenebrio molitor) in diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): effect on growth performance and survival, nutritional efficiency, carcass compositions and intestinal digestive enzymes
چکیده انگلیسی مقاله Aims: The present study investigated the effects of different levels using of mealworm (Tenebrio molitor L., TM) on the growth and feed performance, body composition and digestive enzymes of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Materials & Methods: Fish (8.58± 0.27 g) in a completely randomized design in 4 treatments and each with 3 replications. Rainbow trout with different levels of 0, 15, 30 and 60% diet (TM0, TM15, TM30 and TM60) (including 50% moisture) of live worm for 30 days. Data were analyzed by one-way (SPSS 17). When p values were significant (P< 0.05), means were compared using Duncan's multiple-range test. Findings: At the end of the experimental, there were significant difference between treatments in growth performance and feed utilization. The results revealed that fish growth parameters and efficiency of nutrient utilization tended to increase with increasing dietary TM levels from 0 to 60%. Feed Conversion Ratio (FCR) was significantly reduced in fish fed the diet with the highest worm level (TM60). The treatments fed TM showed highest protein and lower lipid content compared to fish fed control diet. The analysis of gastrointestinal enzymes showed that amylase, protease and lipase had a statistically significant difference between the control and other treatments. Protease and amylase activities were found to be significantly higher for fish fed the TM60 diet compared with fish fed TM0 diet. Conclusion: The results showed that using 60% (TM60) of worm instead of the base diet can improve growth, carcass composition and digestive enzymes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد هرسیج | mohammad harsij
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture science and natural resources, Gonbad Kavous University, Gonbad, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران

حسین آدینه | hossein adineh
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture science and natural resources, Gonbad Kavous University, Gonbad, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران

رسول ملک نژاد | rasool maleknejad
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

حجت الله جعفریان | Hojatollah Jafariyan
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture science and natural resources, Gonbad Kavous University, Gonbad, Iran.
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران

مهدی اسدی | Mehdi Asadi
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture science and natural resources, Gonbad Kavous University, Gonbad, Iran.
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-32606-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-2412649.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات