این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیرمحلولپاشی برگی نانوکلاتآهن و منگنز بر محتوای قند، آنتوسیانین و اسید آسکوربیک حبههای انگور بیدانهسفید طی مراحل غورهگی و رسیدن
چکیده فارسی مقاله
تغذیه برگی یک روش سریع و کارآمد جهت تأمین نیاز غذایی تاک بهویژه در مراحل بحرانی رشد است. در این پژوهش تاثیر محلولپاشی نانوکلات آهن و منگنز در سه سطح (0، 5/0 و 1درصد) با سه تکرار و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، بر میزان pH، اسیدیته قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول کل، آنتوسیانین و اسید آسکوربیک در دو مرحله غورهگی و رسیدگی کامل، در یک قطعه باغ انگور رقم "بیدانهسفید" واقع در شهرستان ملایر ارزیابی شد. بر اساس نتایج کمترین میزان اسیدیته (pH) مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی(5/2) و بیشترین میزان این صفت کیفی مربوط به تیمار آهن 1 درصد با میزان (75/3) در مرحله رسیدگی بوده است. همچنین کمترین میزان اسیدیته قابلتیتراسیون (TA) مربوط به تیمار آهن 1 درصد در مرحله رسیدگی (9/0 درصد) و بیشترین میزان این صفت کیفی مربوط به نمونه شاهد (75/1 درصد) در مرحله غورگی بود. کمترین میزان مواد جامدمحلول ( 0Brix9)، مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی و بیشترین میزان این صفت کیفی ( 0Brix4/25) مربوط به تیمار منگنز 1 درصد در مرحله رسیدگی بود. همچنین نتایج نشان داد که کمترین میزان آنتوسیانین مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی (02/0 میلیگرم در 100گرم وزن میوه) و بیشترین میزان آن مربوط به تیمار منگنز 5/0 درصد در مرحله رسیدگی (071/0 میلیگرم در 100گرم وزن میوه) می باشد. بیشترین میزان اسید آسکوربیک مربوط به تیمار منگنز 1 درصد در مرحله رسیدگی (6/24 میلیگرم در 100گرم وزن حبه) و کمترین میزان این صفت کیفی مربوط به نمونه شاهد با مقدار (04/9 میلیگرم در 100گرم وزن حبه) در مرحله غورگی بود. به طور کلی طبق این مطالعه، این نتیجه حاصل شد که فاکتورهای کیفی ذکر شده در میوه انگور تحت اثر محلولپاشی آهن و نانوکلات منگنز در هر در هر دو مرحله غورهگی و رسیدگی کامل بهبود یافتهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، آنتوسیانین، محلولپاشی، منگنز، ویتامین ث.
عنوان انگلیسی
The effect foliar spray of iron and manganese nano-chlate on sugar, anthocyanin and ascorbic acid content of Bidaneh- Sefid grape berry during unripe and riped stages
چکیده انگلیسی مقاله
Foliar application is one of the fast and effective methods for providing of plants nutrition requirement, especially in the critical stages of growth. In this study, the effects of Nano chelated form of both iron (Fe) and manganese(Mn) each at three levels (0, 0.5 and 1%) were investigated on some qualitative traits of 'Bidaneh Sefid' grapevine at two stages of unripe and ripe berries. Based on results, the amount of pH, titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS), ascorbic acid and anthocyanin in unripe berries were affected significantly by different dose of Fe spray. Moreover, the different level of Mn was affected significantly unripe berries pH, TA, TSS and ascorbic acid content however; Mn not significantly affected unripe berries anthocyanin compared to control vines. The lowest berries pH content (2.5) was related to control vines at unripe stage and the highest of berries pH content (3.75) observed in 1%Fe-treated vines at ripe stage. Moreover, the lowest berries TA content (0.9 %) was related to 1%Fe-treated vines at ripe stage and the highest of berries TA content (1.75) observed in control vines at unripe stage. The lowest berries TSS content (9 0Brix) was related to control vines at unripe stage and the highest berries TSS content (25.4 0Brix) observed in1% Mn-treated vines at ripe stage. Also the results showed that the lowest berries anthocyanin content (0.02 mg/100g) was related to control vines at unripe stage and the highest berries anthocyanin content (0.071 mg/100g) observed in 0.5% Mn-treated vines at ripe stage. The maximum amount of berries ascorbic acid (24.6 mg/100g) was related to 1% Mn-treated vines at ripe stage and the minimum amount of berries ascorbic acid (9.04 mg/100g) observed in control vines at unripe stage. Totally, based on results, foliar spray of Fe and Mn Nano chelated led in improvement in qualitative traits of grape berries two during unripe and ripe stages.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anthocyanin, Grape, Manganese, Spraying, Vitamin C
نویسندگان مقاله
زهرا محمودی | Zahra Mahmoodi
Malayer University
دانشگاه ملایر
سعیده قیاسوند | Saeedeh Ghiyasvand
Malayer University
دانشگاه ملایر
روح الله کریمی | Rouhollah Karimi
Malayer University
دانشگاه ملایر
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1073-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-2412701.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات