این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۹، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر مقادیر مختلف فسفر روی نرخ رشد و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک دریایی Isochrysis galbana
چکیده فارسی مقاله فسفربه عنوان یکی از درشت مغذی­های اصلی، نقش مهمی در انتقال انرژی، سنتز فسفولیپید و اسیدنوکلئیک و ترکیبات بیوشیمیایی در سلول­های ریزجلبک دارد، همچنین نقش مهمی در تشکیل و انتقال انرژی متابولیتی در ATP و NADP ایفا می­کند. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف فسفر (صفر، 2، 4، 8 و 16 میلی­گرم در لیتر) بر میزان رشد و ترکیب بیوشیمیایی جلبک دریایی Isochrysis galbana مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد محرومیت فسفر باعث کاهش رشد سلول، محتوای رنگدانه­ها و پروتئین­ها می­شود. در حالی که مقدار کربوهیدرات و چربی I. galbana با افزایش غلظت فسفر، افزایش یافته است. بالاترین میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی به ترتیب 5/23، 6/34 و 2/36 درصد در غلظت­های فسفر صفر، 8 و صفر میلی­گرم در لیتر بود. همچنین با افزایش میزان فسفر محتویات C16: 0 از 96/33 درصد و C18: 0 از 40/23درصد در شرایط محرومیت فسفر (صفر میلی­گرم در لیتر) به ترتیب به 75/27 و 37/14 درصد در واحد آزمایش با غلظت فسفر 16 میلی­گرم در لیتر کاهش یافته است. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که غلظت فسفر به طور قابل توجهی بر سرعت رشد و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک I. galbana تاثیر می­گذارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب، ترکیبات بیوشیمیایی، فسفر، Isochrysis galbana

عنوان انگلیسی Effect of different phosphorus concentrations on the growth rate and biochemical composition of Isochrysis galbana
چکیده انگلیسی مقاله Phosphorus one of the critical macronutrient that plays an important role in energy transfer, phospholipid and nucleic acids synthesis and biochemical compounds in microalgae cells, as well as plays an important role in the formation and transfer of metabolic energy in ATP and NADP. In this study, the effect of different phosphorus concentration (0, 2, 4, 8 and 16 mg/L) on growth rate and biochemical composition of Isochrysis galbana was investigated. The results showed phosphorus deprivation decreased cell growth, pigments and protein; while carbohydrate and lipid content of I. galbana increased as the phosphorus concentration increased. The highest carbohydrate, protein and lipid content were 23.5, 34.6 and 36.2 % in phosphorus concentrations of 0, 8, 0 mg/L, respectively. Also, by increasing the concentration of phosphorus from 0 to 16 mg/l, the content of C16: 0 (33.96%) and C18: 0 (23.4%) decreased to 27.75% and 14.37%, respectively. The results of this study indicate that phosphorus concentration significantly affects the growth rate and biochemical compositions of I. galbana.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جواد زرین مهر | mohammad javad zarrinmehr
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

امیدوار فرهادیان | Omidvar Farhadian
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

فاطمه پیکان حیرتی | Fatemeh Peykanheyrati
Isfahan University of T
دانشگاه صنعتی اصفهان

جواد کرامت | Javad Keramat
Isfahan University of T
دانشگاه صنعتی اصفهان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-502-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-2412706.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنظیم کننده های رشد گیاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات