این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۹، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
پاسخ آنتیاکسیدانی ژنوتیپهای گواوا (Psidium guajava L.) به شوری
چکیده فارسی مقاله
در مناطق جنوب و جنوب شرق ایران، میوه گواوا در زمره گیاهان اقتصادی با دو فصل میوهدهی در سال میباشد. اما شوری، توسعه کشت این گیاه را تحتتاثیر قرار داده و ضرورت معرفی ژنوتیپهای متحمل به شوری در آن را پررنگ کرده است. لذا طی سالهای 1398-1397 در شهرستان بندرعباس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی طراحی و 15 ژنوتیپ برتر گواوا تحت تیمار کلرید سدیم (2 و 6 دسیزیمنسبرمتر) قرار گرفت. سپس محتوای نسبی آب برگ، محتوای کلروفیل، کاروتنوئید، قندهای محلول، نشت یونی، فلورسانس کلروفیل، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز در آنها بررسی شد. در تحقیق حاضر محتوای نسبی آب برگ و فلورسانس کلروفیل ژنوتیپهای گواوا در مواجه با شوری کاهش پیدا کرد. محتوای کلروفیل(آ، ب و کل) و کاروتنوئید در اکثر ژنوتیپهای گواوا بعد از مواجه با شوری کاهش معنیداری داشت. همچنین، شوری افزایش فعالیت کاتالاز، پراکسیداز و نشت یونی را در اکثر ژنویپهای مواجه شده با نمک باعث گردید، اما شدت افزایش متفاوت بود. بر اساس تجزیه به عاملها، محتوای نسبی آب برگ، فلورسانس کلروفیل، قند محلول و نشت یونی 30/60 از واریانس کل را توجیه نمودند. بالا بودن محتوای رنگدانههای کلروفیل، کاروتنوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی آنزیمی، ژنوتیپهای G11، G13 و G22 را به عنوان ژنوتیپهای متحمل به شوری دستهبندی کرد. ژنوتیپ های G18، G19 و G25 به عنوان ژنوتیپهای حساس به تنش شوری و سایر ژنوتیپها در حد فاصل قرار گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، شوری، کاروتنوئید، کلروفیل، گواوا، نشت یونی
عنوان انگلیسی
Antioxidant response of guava (Psidium guajava L.) genotypes to salinity
چکیده انگلیسی مقاله
: Guava, with two bearing seasons, is among economic crops in the south and south-east of Iran. However, the salinity has affected its development and made the necessity of introducing its salt tolerant genotypes more pronounced. Therefore, a factorial experiment in completely randomized design was conducted in Bandar Abbas city during the years 2018-2019 and 15 superior guava genotypes were treated with sodium chloride (2 and 6 dSm-1). Then relative leaf water content, chlorophyll content, carotenoid, soluble sugars, ion leakage, chlorophyll fluorescence, catalase and peroxidase activities were monitored. In present study, the relative water content and chlorophyll fluorescence of salt-exposed genotypes was reduced. The content of chlorophyll (a, b and total) and carotenoids after salt treatment were significantly decreased. Also, salinity caused increases in catalase, peroxidase and ion leakage in most of the genotypes. According to principle component analysis, leaf relative water content, chlorophyll fluorescence, soluble sugars and ion leakage accounted for 60.30 of the total variance. The high content of chlorophyll, carotenoids and antioxidant enzymatic activity grouped G11, G13 and G22 as salt tolerance genotypes. G18, G19 and G25 genotypes were classified as susceptible to salt stress and other genotypes were intermediate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منصوره شمیلی | Mansoore Shamili
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-698-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات