این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۲۷، صفحات ۵۷-۶۵

عنوان فارسی بررسی مکمل پروتئینی مایع در جیره گوسفندان با سطوح بالای کاه گندم بر قابلیت هضم، فراسنجه های شکمبه‌ای، پروتئین میکروبی، هماتولوژی و متابولیت‌های خون
چکیده فارسی مقاله       تاثیر تغذیه منبع پروتئین مایع (خیساب ذرت؛ پروتئین خام 42 درصد) و مقایسه آن با دو منبع پروتئینی متداول (کنجاله سویا و کنجاله پنبه‌دانه) در جیره‌های دارای سطح بالای کاه گندم (400 گرم در کیلوگرم) با استفاده از سه رأس گوسفند دارای فیستولای شکمبه‌ای و در قالب طرح مربع لاتین 3 در 3 (دوره 21 روزه که 14 روز برای سازگاری و 7 روز نمونه گیری بود) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل تغذیه؛ (1) منبع پروتئین مایع (خیساب ذرت)؛ (2) کنجاله سویا و (3) کنجاله پنبه‌دانه بود. سنتز پروتئین میکروبی، تخمیر شکمبه‌ای، قابلیت هضم مواد مغذی، هماتولوژی و متابولیت‌های خون بررسی ­شد. نتایج نشان داد که مصرف خوراک تحت­ تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). قابلیت هضم دیواره سلولی با مصرف کنجاله سویا نسبت به دو تیمار دیگر بهبود داشت (02/0 = P). کل اسیدهای چرب فرار تولیدی در شکمبه برای خیساب ذرت، کنجاله سویا و کنجاله پنبه‌دانه برابر 68/73، 55/82 و 93/65 میلی مول بر لیتر بود (03/0 = P). مجموع آلانتوئین و اسید اوریک و سنتز پروتئین میکروبی با تغذیه کنجاله سویا افزایش داشت (02/0 = P). هماتولوژی دام‌ها تفاوتی در آزمایش حاضر نشان نداد. در بین متابولیت‌های خون، تنها نیتروژن اوره‌ای خون با مصرف کنجاله سویا تمایل به کاهش داشت (07/0 = P). به طور خلاصه خیساب ذرت به عنوان منبع پروتئینی مایع، بدون تاثیر منفی در جیره گوسفند تغذیه شده با سطح بالای کاه گندم قابل استفاده بوده و نیاز به پژوهش بیشتر برای بهبود بازدهی نیتروژن در زمان استفاده از این خوراک وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بازدهی نیتروژن، فیبر، سنتز پروتئین میکروبی، پروتئین مایع، گوسفند

عنوان انگلیسی Evaluation the Effects of Liquid Protein Source in Sheep Diet Fed High Wheat Straw Diet on Ruminal Fermentation, Microbial Protein, Hematology and Blood Metabolites
چکیده انگلیسی مقاله    The effect of liquid protein feed (corn steep liquor; CSL contain 42% CP, DM basis) and its comparison with conventional protein sources (i.e. soybean meal; SBM and cottonseed meal; CSM) were evaluated in fistulated sheep fed with high wheat straw level included in diet (400 g/kg, DM basis). The study was carried out on three ruminal fistulated sheep in 3 × 3 Latin square design with 21-d periods (the first 14-d for adaptation period and the last 7-d for sample collection). The treatments were; (1) CSL; (2) SBM and (3) CSM included in basal diet. Microbial protein synthesis, ruminal fermentation, nutrients digestibility, hematology and blood metabolites were evaluated in the current study. Results show that intake was not differed among treatments (P > 0.05). However, NDF digestibility was increased in SBM fed sheep (P = 0.02). Total short chain fatty acid production was 73.68, 82.55, and 65.93 mmol for CSL, SBM and CSM, respectively (P = 0.03). Purine derivate as well as microbial protein synthesis were increased in sheep fed SBM (P = 0.02). The hematology of sheep was similar among treatments. Among blood metabolites only blood urea nitrogen was tended to be lower in SBM diet. In conclusion, results show that CSL as liquid protein feed could include in sheep fed high wheat straw diet with no negative effect and further works need to improve its nitrogen efficiency in animal nutrition.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا چگینی | Reza Chegini
Arak University
دانشگاه اراک

مهدی کاظمی بنچناری | mehdi Kazemi-Bonchenari
Animal Science
دانشگاه اراک

مهدی خدایی مطلق | mahdi Khodaei
Animal Science
دانشگاه اراک

امیرحسین خلت آبادی فراهانی | Amir Hossein Khaltabadi Farahani
Animal Science
دانشگاه اراک


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-899-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-2414108.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات