این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۱، شماره ۲۷، صفحات ۷۴-۸۱
عنوان فارسی
تأثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس طی نگهداری آن به حالت مایع
چکیده فارسی مقاله
هدف از آزمایش حاضر، بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بر کیفیت منی خروس مادر گوشتی طی ذخیرهسازی آن به حالت مایع تحت دمای C°4 بود. اسپرمگیری از 10 قطعه خروس مادر گوشتی راس 308، دوبار در هفته به مدت 4 هفته انجام و منی آنها بعد از ارزیابی اولیه بلافاصله با هم مخلوط شد. نمونه منی مخلوط پس از رقیقسازی، به 5 قسمت تقسیم و مقادیر صفر، 5، 10، 15 و 20 میکروگرم عصاره اسطوخودوس در میلی لیتر را دریافت کردند. در زمانهای صفر، 3، 6، 12، 24 و 48 ساعت پس از نگهداری منی رقیق شده در دمای 4 درجه سلسیوس فراسنجههای کیفی منی ارزیابی شدند. افزودن غلظت های مختلف عصاره اسطوخودوس بعد از زمان 6 ساعت باعث افزایش تحرک کل و پیشرونده اسپرم شد (05/0>P). تیمار 10 میکروگرم در میلی لیتر عصاره در زمانهای 12، 24 و 48 ساعت باعث بهبود درصد زنده مانی اسپرم در مقایسه با شاهد شد (05/0>P). افزودن 10 میکروگرم در میلی لیتر عصاره اسطوخودوس به مایع منی خروس در طول زمان 48 ساعت سردسازی باعث افزایش درصد سلامت غشای پلاسمای اسپرم شد (05/0>P). 24 و 48 ساعت پس از نگهداری منی، کمترین میزان ناهنجاری های مورفولوژیکی اسپرم متعلق به تیمارهای 10 و 15 میکروگرم در میلی لیتر عصاره اسطوخودوس و بیشترین مقدار آن مربوط به گروه شاهد و تیمار با دوز بالای عصاره بود (05/0>P). در کل، افزودن عصاره اسطوخودوس به منی رقیق شده خروس در غلظت 10 میکروگرم در میلیلیتر سبب بهبود فراسنجههای اسپرم طی ذخیرهسازی منی در دمای 4 درجه سلسیوس شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سطوخودوس، خروس، کیفیت منی، ذخیرهسازی
عنوان انگلیسی
Effect of Different Concentrations of Lavandula Angustifolia Extract On Semen Quality of Rooster during Storage in Liquid Condition
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this experiment was to investigate the effect of different levels of the Lavandula angustifolia extract on semen quality of broiler chickens during storage in a liquid condition at 4°C. Semen was collected from 10 Ross-308 broiler breeder roosters twice a week for 4 weeks, and immediately mixed together after the initial evaluation. The semen samples were divided into 5 parts after dilution and each received 0, 5, 10, 15 and 20 µg/ml levels of Lavandula angustifolia extract. Semen quality parameters were evaluated at 0, 3, 6, 12, 24 and 48 hours after storage at 4°C. Adding different levels of Lavandula angustifolia extract resulted significant increase in total and progressive sperm motility after 6 hours of semen storage (P< 0.05). The effect of Lavandula angustifolia extract on sperm survival rate was significant (P< 0.05). So that treatment with 10 μg/ml of this extract at 12, 24 and 48 hours improved this parameter compared to control (P< 0.05). Adding 10 μg/ml of Lavandula angustifolia extract to seminal fluid resulted significant increase in plasma membrane integrity of the sperm after 48 hours of semen storage (P< 0.05). 24 and 48 hours after semen storage in liquid condition, the least amount of sperm abnormalities belonged to treatments of 10 and 15 μg/ml extract and the highest amount was in the control and high dose extract (P< 0.05). In general, the addition of Lavandula angustifolia extract at 10 μg/ml to diluted semen of broiler roosters improved sperm parameters during semen storage at 4°C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lavandula Angustifolia, Rooster, Semen Quality, Storage
نویسندگان مقاله
صالح طباطبائی وکیلی | Saleh Tabatabaei Vakili
Department of Animal Science, Khuzestan Agricultural and Natural Resources University, Mollasani, Ahvaz
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز
علی آقائی | Ali Aghaei
Department of Animal Science, Khuzestan Agricultural and Natural Resources University, Mollasani, Ahvaz
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز
امین کاظمی زاده | Amin Kazemizadeh
Department of Animal Science, Khuzestan Agricultural and Natural Resources University, Mollasani, Ahvaz
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-422-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-2414110.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات