این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۲۹-۳۴

عنوان فارسی ارزیابی متغیرهای اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله با روش کالریمتری
چکیده فارسی مقاله هدف : دراین مطالعه اندازه گیری عوامل متعددی که روی نتایج حاصل از روش کالریمتری اندازه گیری هموگلوبینی (HbA1c) A1c اثر دارند ، مورد بررسی قرارگرفته است . هموگلوبین (HbA1c) A1c به عنوان بخش اصلی هموگلوبین گلیکوزیله درگردش خون ‌قابل اعتمادترین روش ارزیابی درمان هیپرگلیسمی درمبتلایان به دیابت می باشد.روش بررسی: روش کالریمتری اندازه گیری HbA1c براساس آزادسازی گلوکز اتصال یافته به هموگلوبین درحرارت جوش به شکل 5- هیدروکسی متیل فورفورال (5HMF) و اندازه گیری آن دریک واکنش رنگی با اسید تیوباربیتوریک (TBA) می باشد.این روش تحت تأثیر متغیرهای مختلفی قراردارد.نتایج : مطالعه حاضرنشــان دادکه محلول TBA برای مدت 1 ماه حداقل در4 درجه سانتی گراد پایدار می باشد.اما کاهش زمان جوش از 5 ساعت به 1ساعت شدت رنگ حاصل را تا 42% کاهش می دهد.به همین ترتیب ، کاهش زمان ودرجه حرارت انجام دادن واکنش رنگی به ترتیب از 40 دقیقه به 15 دقیقه واز 50 درجه سانتی گراد به 25 درجه سانتی گراد موجب کاهش 29% و63% در شدت رنگ می شود. علاوه برآن ، رنگ حاصل درحرارت اتاق ناپایدار بوده وظرف 40 دقیقه تا 53% کاهش می یابد.نتیجه گیری : براساس نتایج به دست آمده برای اندازه گیری HbA1c باروش کالریمتری ، استفاده از5 ساعت حرارت جوش ، واکنش رنگ زایی به مدت 40 دقیقه درحرارت 50 درجه سانتی گراد وخواندن سریع جذب نوری توصیه می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of a Colorimetric Method in Glycated Hemoglobin measurment
چکیده انگلیسی مقاله Objective:Measuring of hemoglobin A1c( HbA1c )as the main glycated hemoglobin in circulation, is the most reliable method for evaluation of hyperglycemia control in diabetic patients. Method:Colorimetric measuring method for HbA1c is based on releasing glucose in 100°C as5-hydroxymethylfurfural(5HMF)and then measuring it in a colorimetric reaction with thiobarbituric acid (TBA).This method is affected by different variables. Results: This study shows that TBA solution is stable at 4°c at least for one month. But by reducing the time of boiling from 5 hours to 1 hour, color intensity would decrease as much as 42% . On the other hand, reducing the time and temperature of colorimetric reaction from 40 to 15 minutes and 50 ° C to 25° C would result in 29% and 63% reduction in color intensity, respectively. In addition, developed color is unstable at room temprature and would decerase as much as 53% within 40 minutes. Conclusion: With the colorimetric measurment of HbA1c , it is recommended to use 5 hours boiling , colorimetric reaction in 50 ° C for 40 minutes,and rapid reading of optical density.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدی رضا | r mohammadi ph d
گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی تهران (Islamic azad university of tehran medical sciences)

شیخ زاده مریم | m sheikhzadeh b s
1گروه بیوشیمی دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی تهران (Islamic azad university of tehran medical sciences)

نوروزی وجیهه | v norouzi b s
1گروه بیوشیمی دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی تهران (Islamic azad university of tehran medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-239&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی بالینی
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات