این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۰، صفحات ۱-۱۵
عنوان فارسی
پتانسیل عصاره آویشن شیرازی (Zataria multifliora) و پونهکوهی (Mentha longifolia L.) در بهبود ویژگیهای کیفی ماست پروبیوتیک تولیدی از ترکیب شیر گاو ـ شیر بز
چکیده فارسی مقاله
به دلیل وجود برخی مشکلات نظیر واکنشهای آلرژیک و چربی بالا، امروزه جایگزینی نسبی شیر گاو با شیر حیوانات دیگر نظیر بُز با بهکارگیری روشهایی جهت بهبود کیفیت با هدف تولید ماست حائز اهمیّت است. هدف از این پژوهش، ارزیابی مهمترین خواص کیفی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پاراکازئی بر پایه مخلوط شیرگاوـ شیر بُز در نسبتهای10: 90؛ 30: 70؛ 50:50 و 100: 0 میباشد. نمونههای تولیدی پس از یک روز نگهداری، جهت انتخاب نمونههای برتر مورد آزمون حسی توسط گروه ارزیاب قرار گرفتند و آزمایشات مذکور بر روی نمونههای منتخب طی روزهای 28 روز انجام شد. نتایج نشان داد که با گذشت زمان، اسیدیته و آباندازی افزایش و pH، ویسکوزیته و شمارش باکتری پروبیوتیک کاهش یافت. بیشترین ویسکوزیته مربوط به تیمار حاوی نسبت برابر شیر گاو ـ شیر بز و 0.05 درصد عصاره آویشن شیرازی بود. روند فعالیت آنتیاکسیدانی نیز نامنظم، اما نزولی بود و عصارههای مذکور، تأثیر معنیداری بر این فعالیت داشتند. تیمار شیر گاو ـ شیر بز (10: 90%) و 0.03 درصد عصاره آویشن شیرازی، بالاترین تعداد باکتری پروبیوتیک را داشت. از نظر آزمون حسی، تیمار شیر گاو (100%) حاوی غلظتهای مشترک (0.02%) عصاره آویشن شیرازی ـ پونه کوهی بالاترین امتیازات رنگ، طعم، قوام و پذیرش کلی را از نظر ارزیابها کسب نمود. به عنوان نتیجهگیری میتوان گفت که برای دستیابی به بهترین کیفیت در مورد ویژگیهای مختلف مربوط به ماست پروبیوتیک، میبایست سطوح مختلفی از عصاره و نسبتهای بهینهای از شیر بز شیر گاو مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،آویشن شیرازی،پروبیوتیک،پونه کوهی،شیر بُز،ماست.
عنوان انگلیسی
The potential of Zataria multifliora and Mentha longifolia L. to improve the qualitative characteristics of probiotic yoghurt produced by cow - goat milk
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, due to some problems, such as allergic reactions and high fat content, the partial replacement of cow's milk with milk of other animals, such as goat's milk, is so crucial by proper techniques to improve the quality with the aim of yogurt production. The aim of this study was to evaluate the effect of Zataria multifliora and Mentha longifolia L extract on the qualitative characteristics of probiotic yogurt produced from the cow-goat milk in proportions 10: 90, 30: 70, 50: 50 and 0: 100. Sensory evaluation was performed on produced samples one day after production to selecting the best samples and then, the experiments were carried out on selected samples during 28 days. The results showed that, over time, acidity and syneresis values increased and pH value, viscosity and probiotic count decreased. The highest viscosity was related to the equal ratio of cow - goat milk and 0.05% of Zataria multifliora extract. The antioxidant activity (AA) trend was irregular but descending and extracts had a significant effect on AA. The treatment of cow-goat milk (10 : 90%) and 0.03% of Zataria multifliora extract had the highest probiotic count. The treatment of cow's milk (100%) containing the equal concentrations of two extract (0.02%), showed the highest color, taste, consistency and overall acceptance scores by panelist. As a conclusion, it can be concluded that in order to achieve the best quality of probiotic yogurt, various concentrations of extracts and optimal ratios of cow-goat milk should be used. .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالرضا آقاجانی | Abdoreza Aghajani
Department of food science and engineering, faculty of Industrial and Mechanical engineering, Qazvin branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
حمیدرضا مهدوی عادلی | Hamid Reza Mahdavi Adeli
Assistant Professor of Animal Science Research Institute, Karaj, Iran.
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران.
محمد علی داوودی | Mohammad Ali Davoudi
Department of Food Science & Technology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
شماره های تماس: 09112411311-090324973723- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران.
معصومه امیری | Masomeh Amiri
Mahallat Branch, Islamic Azad University, Mahallat, Iran
واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26222-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات