این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۱، صفحات ۳۱-۴۳

عنوان فارسی ارزیابی کارآیی روش فرآوری با اشعه فرابنفش در کاهش بار میکروبی برخی از دانه های آجیلی پرمصرف
چکیده فارسی مقاله دانه ­های آجیلی می­توانند یک منبع آلودگی با انواع مختلف میکروارگانیسم­ها باشند لذا برخی از آن‌ها برای سلامتی عمومی مهم هستند. بنابراین با توجه به مصرف خانگی انواع دانه های آجیلی و کاربرد آن‌ها در صنایع غذایی و همچنین به دلیل اینکه برخی از آن‌ها از کشورهای دیگر وارد می‌شوند ممکن است احتمال آلودگی میکروبی از مبدأ را داشته باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین کاهش بار میکروبی دانه‌های مصرف شده در اثر اشعه ماوراء بنفش انجام گرفت. شش نوع دانه آجیلی شامل تخمه آفتابگردان، هندوانه، کدو، مغز گردو، پسته و فندق خام به صورت فله از بازار تهران به طور تصادفی نمونه برداری شدند. آزمایه‌ها مطابق روش استاندارد ملی ایران و ضابطه سازمان غذا و دارو مورد آزمون قرار گرفتند. پس از آن دانه‌های آجیلی آلوده در ضخامت 1، 2 و 3  لایه و زمان­ 5، 10 و 15 دقیقه در کابینت فرابنفش با طول موج 254 نانومتر پرتودهی و پس از آن مورد آزمون­های میکروبی قرار گرفتند. براساس نتایج حاصل، زمان پرتودهی و ضخامت چیدمان دانه­ها بر شمارش کلی میکروبی در مغز پسته، گردو و فندق تاثیر کاملاً معنی­داری داشت (01/0>p). همچنین بر شمارش کلی­فرم مغز پسته، گردو و فندق، تخمه کدو، آفتابگردان و هندوانه و شمارش کپک پسته، گردو و فندق، تخمه آفتابگردان و هندوانه تاثیر کاملاً معنی دار بود (01/0>p).  این تاثیر با شدت کمتر بر شمارش کپک برای تخمه کدو تاثیر معنی داری نشان داد (05/0>01/0). بنابراین پرتودهی با اشعه فرابنفش در شرایط بهینه مورد اشاره می­تواند بار آلودگی دانه­های آجیلی را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشعه فرابنفش،بارمیکروبی،دانه‌های آجیلی،فرآوری نوین

عنوان انگلیسی Evaluating the Effectiveness of UV Irradiation on Reducing Microbial Load of Some Highly Consumed Seed Nuts
چکیده انگلیسی مقاله Nut's seeds can be a source of contamination with various types of microorganisms and so some of them are important for public health.  Therefore, with regard to household consumption of those type of seeds and their application in food industries, and also due to the fact that some of them are imported from other countries so they may have the possibility of microbial contamination from the source, therefore the purpose of this study was to evaluate the efficacy of UV irradiation in reducing the microbial load of some consumed seed nuts. Six types of beans including sunflower seeds, watermelon, pumpkin, walnut, pistachio, and hazelnut were randomly sampled in bulk from Tehran retail market. Testimonials were tested by methods in the Iranian national standard and food and drug organization standards. Subsequently, infected seeds were irradiated in 1, 2 and 3 layers of thickness and time at 5, 10 and 15 minutes in a UV cabinet with a wavelength of 254 nm and subjected to appropriate microbial tests. According to the results, the irradiation time and thickness were significantly affected by the total microbial count of pistachio, walnut and hazelnut (p< 0.01). Also,  it has a significant effect on the coliform count  of pistachio, walnut, hazelnut seeds, pumpkin seeds, sunflower and watermelon, and the mould count of pistachio, walnuts and hazelnuts, sunflower seeds and a watermelon (p< 0.01). It had less significant effect on the number of molds in pumpkin seeds (0.01.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله UV-Radiation,Microbial load,Seed nuts,Modern Processing

نویسندگان مقاله بهروز اکبری | Behrouz Akbari-adergani
Food and Drug AdministrationMinistry of Health and Medical Education
سازمان غذا و دارووزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

صبا صادقی | Saba Sadeghi
Pharmacy Faculty, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مسعود هماپور | Masoud Homapour
Pharmacy Faculty, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran


فائزه شیرخان | Faezeh Shirkhan
Nutrition and Food Sciences Research Center, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21902-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات