این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی ژلاتین استخراج شده از پوست تاسماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, ۱۸۶۹) و تولید فیلم زیست تخریب پذیر
چکیده فارسی مقاله
اهدف: در این تحقیق، استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی سیبری و استفاده از آن در تهیه فیلم، مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: استخراج ژلاتین به روش توام اسید و باز صورت گرفت. بعد از ارزیابی خصوصیات ژلاتین استخراج شده (درجه بلوم، pH، تست زتا و دما و زمان باز و بسته شدن ژل)، از محصول نهایی به روش کاستینگ فیلم تولید شد. یافته ها: نتایج نشان داد بازده استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی 06/20% بود که میزان پروتئین، pH، درجه سختی ژل و دما و زمان بسته و باز شدن ژل به ترتیب، 6/0 ± 2/79%، 4، 4/0 ± 2/160 گرم، 2/0 ± 1/13 درجه سانتیگراد در 5/0 ± 3/180 ثانیه و 5/0 ± 33/19 درجهسانتیگراد در 5/0 ± 66/140 ثانیه بود. ارزیابی پتانسیل زتا حاکی از مثبت بودن بار سطحی ژلاتین بود. فیلم خوراکی حاصل از ژلاتین دارای ضخامت، رطوبت، حلالیت، مقاومت کششی، کشش تا لحظه پاره شدن و نفوذپذیری به ترتیب، 0 ± 05/0 میلیمتر، 5/1 ± 2/10%، 7/3 ± 79%، 7/0 ± 01/30 مگاپاسکال، 6/3 ± 5/77% و g mm/h mm2kpa×10-6 0 ± 5/3 گزارش گردید. تصاویر حاصل از SEM در فیلم، ساختاری صاف و بدون ترک خوردگی نشان داد. همچنین نتایج حاصل از FTIR گویای شکلگیری باندهای آمیدی در ناحیه 3277، 1633، 1530 و cm-1 1236 بود. نتیجه گیری: با توجه به بازده و خصوصیات ژلاتین، و خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلم حاصل، میتوان از آن برای تهیه فیلمهای زیستتخریبپذیر در نگهداری مواد غذایی بهره برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تاسماهی سیبری،ژلاتین ماهی،فیلم زیست تخریبپذیر،FTIR،SEM.
عنوان انگلیسی
Evaluation of gelatin extracted from Siberian sturgeon (Acipenser baerii, Brandt, 1869) skin and biodegradable film fabrication
چکیده انگلیسی مقاله
Aims: In this study, gelatin was extracted from Siberian sturgeon waste and used in film making. Materials and Methods: Gelatin was extracted using NaOH and HCl. After evaluating the extracted gelatin properties (bloom grade, pH, zeta test, melting and setting temperature and time), the edible film was prepared by using glycerol. Findings: The results showed that the extraction efficiency of the gelatin was %20.06. The protein content, pH, degree of gel hardness, setting and melting temperature and time were 79.2 ± 0.6%, 4, 160.2 ± 0.4 g, 13.1 ± 0.2 ° C in 180.3 ± 0.5 seconds and 19.33 ± 0.5 ° C in 140.66 ± 0.5 seconds, respectively. Zeta potential indicated a positive surface charge in gelatin. The thickness, moisture, solubility, tensile strength, tensile strength and permeability tensile strengths properties of gelatin film reported 0.05 mm, %10.2 ± 1.5, %79 ± 3.7, 30.01 ± 0.7 MPa, %77.5 ± 3.6 and 3.5 ± 0 g mm/h mm2kpa×10-6, respectively. SEM images of the film showed smooth structure without cracking. Moreover, the FTIR result showed the formation of amide bands in the region of 3277.62, 1633.92, 1530.11 and 1236.49 cm-1. Conclusion: Due to the efficiency and properties of gelatin, and the mechanical and physical properties of the edible film, it can be used as a good candidate for the production of biodegradable films in food storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Siberian sturgeon,Fish gelatin,Biodegradable film,FTIR,SEM
نویسندگان مقاله
زهرا موسوی | Zahra Mousavi
MSc, Fishery Product Processing, Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی شیلات فراوری محصولات شیلاتی، بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
صدیقه بابایی | Sedigheh Babaei
Department of Natural Resources and Environment Engineering, School of Agriculture, Shiraz University
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
فرزانه وردی زاده | Farzaneh Vardizadeh
MSc, Fishery Product Processing, Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی شیلات فراوری محصولات شیلاتی، بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
محمود ناصری | Mahmoud Naseri
Department of Natural Resources and Environmental Engineering, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21155-4&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-2429817.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات