این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۷۳، صفحات ۹۱-۹۹
عنوان فارسی
کبر: مقایسه میوههای خام و تدبیر شده
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: میوه گیاه کبر در کشورهای مختلف برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مصرف میشود. این میوهها معمولاً به صورت تدبیر شده با سرکه مورد استفاده قرار میگیرند. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثر تدبیر با سرکه بر بعضی از ترکیبات میوه گیاه و نیز برخی خواص بیولوژیک آن بوده است. روش بررسی: میوههای گیاه به صورت ترشی با استفاده از سرکه انگوری آمادهسازی شدند. میزان ترکیبات فنلی و آلکالوئیدهای تام نمونههای خام و تدبیر شده به ترتیب با استفاده از روش فولین سیوکالتو و تیتراسیون اندازهگیری شدند. مقدار ترکیبات روتین، کوئرستین و آلفاتوکوفرول با استفاده از HPLC تعیین شد. اثر سایتوتوکسیک دو نمونه توسط روش MTT ارزیابی شد. خواص آنتیاکسیدانی میوههای خام و مدبر با روش DPPH و FRAP تعیین شدند و فینگرپرینت آنها نیز با روش TLC تهیه شد. نتایج: نتایج نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام، آلکالوئیدها و کوئرستین در میوههای مدبر کاهش یافته ولی میزان ماده روتین بدون تغییر باقی مانده بود. اثرات آنتیاکسیدانی میوهها طی عمل تدبیر افزایش یافته بود. میوههای خام و مدبر فاقد اثر سایتوتوکسیک روی ردههای سلولی MCF-7, HepG-2 و MDBK تا غلظت 100 میکروگرم در میلیلیتر بودند. فینگرپرینت دو نمونه نیز تفاوتهای آشکاری را با یکدیگر نشان داد که نشاندهنده تغییر ترکیبات ناشی از عمل تدبیر است. نتیجهگیری: به نظر میرسد تدبیر با سرکه طعم بد گیاه ناشی از آلکالوئیدها را کاسته و اثرات آنتیاکسیدانی را افزایش میدهد. بنابراین میوههای مدبر میتواند انتخاب مناسبی در درمان بسیاری از بیماریها مانند دیابت و هپاتیت با توجه به مصرف آن در طب سنتی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کبر، تدبیر، سرکه
عنوان انگلیسی
Capparis spinosa: a comparative study of raw and processed fruits
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Capparis spinosa is used in different countries for prevention and treatment of various diseases. Its fruits are usually used in processed form especially with vinegar. Objective: The aim of the present study was investigating the effect of processing on some phytochemical constituents and biological activities of C. spinosa. Methods: The fruits were processed with grape vinegar. Total phenolics and alkaloids contents of the raw and processed fruits were determined by Folin-Ciocalteu and titration methods, respectively. For quantitation of rutin, quercetin and α-tocopherol, R-HPLC was used. Cytotoxic activity of the fruits was determined by MTT assay. Antioxidant properties were evaluated by DPPH and FRAP techniques. Fingerprinting of raw and processed fruits were prepared using TLC and evaluated by TLC densitometry instrument. 60 Volume 19, No. 73, Winter 2020 Results: The results demonstrated that while total phenolics, total alkaloids and quercetin contents were decreased in the processed fruits, rutin concentration remained unchanged. Antioxidant activities of processed fruits increased using both DPPH and FRAP methods. Raw and processed fruits showed no cytotoxic effect on MCF-7, HepG-2 and MDBK cell lines up to the concentration of 100 µg/ml. The fingerprints of the fruits were different which admitted the change in the fruit constituents due to processing. Conclusion: It seems that processing with vinegar lessens the unpleasant taste of the plant due to alkaloids and increased the antioxidant effects; therefore, it would be more suitable for use in some diseases such as diabetes and hepatitis as it is used in folklore and traditional medicine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Capparis spinose, Caper, Processing, Vinegar
نویسندگان مقاله
مهناز خانوی | Mahnaz Khanavi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
لیلا آرا | Leila Ara
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نرجس خواصی | Narjes Khavassi
Metabolic Diseases Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مرکز تحقیقات بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
هما حاجی مهدی پور | Homa Hajimehdipoor
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center and Department of Traditional Pharmacy, School of Traditional Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی و گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1105-5&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2431337.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات