این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۰، شماره ۱۸۵، صفحات ۳۳-۴۰
عنوان فارسی
مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کاهش در تعداد میکروارگانیسمهای دهانی سبب کاهش پوسیدگی دندانها میشود. باکتری درمانی، مانند استفاده از باکتریهای پروبیوتیک، یک روش جایگزین برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمها است. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی به نامهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس بود. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) دوغهای پروبیوتیک و معمولی و قطر هاله عدم رشد باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس در حضور هر دو نوع دوغ، بترتیب به روش میکروبراث دایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت.آنالیز دادهها با استفاده از SPSS 22 و آزمون منویتنی انجام شد. یافتهها: نتایج این مطالعه حاکی از وجود اختلاف آماری معنیدار حداقل غلظت بازدارندگی از رشد دو نوع دوغ مورد استفاده بر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس بود (002/0(P=، درحالیکه این میزان در دوغ معمولی بیشتر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله عدم رشد استرپتوکوکوس موتانس (061/0(P= و انتروکوکوس فکالیس (99/0(P= در حضور دو نوع دوغ مورد آزمایش، تفاوت معناداری نداشت. استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه دوغ پروبیوتیک بیشتر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس میباشد و شاید بتوان آن را بهعنوان یک عامل پیشگیریکننده از بیماریهای دهان و دندان در نظر گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک، انتروکوکوس فکالیس، استرپتوکوکوس موتانس
عنوان انگلیسی
Comparing the Effect of Probiotic and Non-probiotic Yogurt Drinks on Two Common Oral Microorganisms: An In Vitro Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Decrease in the number of oral microorganisms leads to reduction in caries score. Bacterial therapy, such as using probiotic bacteria, is an alternative procedure in treatment of infections caused by microorganisms. The purpose of this study was to compare the effect of probiotic and non-probiotic yogurt-drink on two common oral microorganisms. Materials and methods: In this experimental study, the minimum inhibitory concentration (MIC) of yogurt drinks and diameter of the growth inhibition zone of Streptococcus mutans and Enterococcus faecalis in probiotic and non-probiotic yogurt drinks were measured using micro broth dilution and disk agar diffusion methods, respectively. Data analysis was done in SPSS V22 applying Mann-Whitney test. Results: The MIC of non-probiotic yogurt drink against Enterococcus faecalis and Streptococcus mutans was significantly higher than the probiotic yogurt drink (P= 0.002). The two yogurt drinks did not show any significant differences in the diameter of growth inhibition zone for S. mutans (P= 0.061) and E. faecalis (P= 0.99). Conclusion: The study showed that probiotic yogurt drink can inhibit E. faecalis and S. mutans more than the non-probiotic yogurt drink, and it may be considered as a preventive agent for oral and dental diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آرزو ریانی | Arezoo Rayani
Assistant Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
استادیار، گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
محمد آهنجان | Mohammad Ahanjan
Associate Professor, Department of Microbiology, Molecular and Cell Biology Research Centre, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
دانشیار، گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
حمیدرضا گلی | Hamid Reza Goli
Assistant Professor, Department of Medical Microbiology and Virology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
نیلوفر نادری فرد | Niloofar Naderi fard
Dentist, Tehran, Iran
دندانپزشک، تهران، ایران
مریم زمان زاده | Maryam zamanzdeah
Assistant Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3629-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-2431391.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
دندانپزشکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات