این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۲۰۱-۲۰۹
عنوان فارسی
مقایسه میزان نمک در نانهای عرضه شده در نانواییهای استان خراسان جنوبی در سالهای ۹۷-۱۳۹۳
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: افزودن نمک به مواد غذایی از جمله نان در کنار بهبود طعم آن میتواند مشکلاتی از جمله بالابردن فشار خون را ایجاد نماید؛ بنابراین با توجه به اهمیت وجود نمک در نان، هدف از این مطالعه بررسی میزان نمک نان در نانواییهای استان خراسان جنوبی در سال 97-1393 بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و گذشتهنگر با روش نمونهگیری تصادفی بر روی نانواییهای سطح استان خراسان جنوبی در بازه زمانی سالهای 97-1393 انجام گردید. اندازه گیری میزان نمک، مطابق استانداردهای مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام شد. از آزمونهای آنالیز واریانس و تعقیبی توکی برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده گردید. یافتهها: تعداد 2577 قرص نان طی سالهای 1397-1393 به آزمایشگاه مواد غذایی استان خراسان جنوبی ارسال گردید که میانگین کلی میزان نمک در نان لواش برابر با 0/57±1/63 گرم، تافتون 0/53±1/51گرم و در نان سنگگ برابر با 0/56±1/42 گرم بود. نتایج میانگین میزان نمک در سالهای مختلف با یکدیگر اختلاف معناداری داشتند (0/001p<). نتیجهگیری: مقدار نمک مصرفی از نظر تغییرات میانگین مصرف نان در سال 1395، بیشترین میزان بوده است که به نظر میرسد علت آن عدم آگاهی نانوایان از تغییر استاندارد نمک در آن سال باشد؛ در نتیجه اتخاذ برنامههای پیشگیرانه و نظارتی معاونت غذا و دارو میتواند در این زمینه رهگشا باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوایی، نان، نمک، خراسان جنوبی
عنوان انگلیسی
Comparison of salt content in breads offered in bakeries in South Khorasan province in 2014-2018
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Adding salt to foods including bread along with improving its taste can cause problems such as high blood pressure; therefore, considering the importance of the presence of salt in bread, the purpose of this study was to investigate the amount of bread salt in bakeries in South Khorasan province in 2014-2018. Materials and Methods: This descriptive-analytical and retrospective study was performed by random sampling method on bakeries in South Khorasan province in the period of 2014-2018. The measurement of the salt level was done according to the standards of the Iranian Institute of Standards and Industrial Research. The data were analyzed by using variance analysis tests and Tukey's post-hoc test. Results: 2577 loaves of bread were sent to the food laboratory of South Khorasan province during the years 2014-2018, which is the total average amount of salt In Lavash bread, it was equal to 1.63 ± 0.57 g, Taftoon was 1.51 ± 0.53 g, and in Sangag bread, it was 1.42 ± 0.56 g. The mean results of salt levels in different years had significantly different (p < 0.001). Conclusion: The amount of salt consumed was the highest in terms of changes in the average consumption of bread in 2016, which seems to be due to the lack of awareness of bakers about changing the standard of salt in that year. In this regard, the adoption of preventive and regulatory programs by the Food and Drug Administration can be a guide.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bakery, Bread, Salt, South Khorasan
نویسندگان مقاله
حمیده مجیدی | Hamideh Majidi
Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
نازیلا نیک بین | Nazila Nikbin
Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
برهان منصوری | Borhan Mansouri
Medical Toxicology and Drug Abuse Research Center (MTDRC), Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
مرکز تحقیقات مسمومیتها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
علیرضا امیرآبادیزاده | Alireza Amirabadizadeh
Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
کبری ناصری | Kobra Naseri
Medical Toxicology and Drug Abuse Research Center (MTDRC), Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
مرکز تحقیقات مسمومیتها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
زهره کامیار | Zohreh Kamiar
Food and Drug Organisation, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
علی نقی زاده | Ali Naghizadeh
Medical Toxicology and Drug Abuse Research Center (MTDRC), Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
مرکز تحقیقات مسمومیتها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-392-11&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/44/article-44-2455209.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات